Μια ακόμη ημέρα πένθους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που μετά την απώλεια του Μάνου Καζαντζόγλου τον περασμένο Απρίλιο, αποχαιρετά έναν ακόμη φοιτητή του, τον Χρήστο Κρημνιανιώτη, νεαρό ποδοσφαιριστή με καταγωγή από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Η Κοσμήτορας Ελένη Δούδα, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών “Σπύρος Λούης”, συγκλονισμένοι εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του φοιτητή Χρήστου για τον αδόκητο χαμό του.

Συλλυπητήριο-αποχαιρετιστήριο μήνυμα της κ. Δούδα:

“Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί και να ερμηνεύσει η ανθρώπινη λογική αυτό που συμβαίνει. Ακόμη ένας φοιτητής μας, ακόμη ένας νεαρός αθλητής ποδοσφαίρου, γεμάτος ζωντάνια, όνειρα για τη ζωή, σχέδια για το μέλλον, μας αποχαιρέτησε τόσο βιαστικά, νικημένος από τον καρκίνο… Η είδηση για τον αδόκητο χαμό του Χρήστου ταξίδεψε γρήγορα μέσα στο καλοκαίρι και πάγωσε το βλέμμα και την ψυχή όλων μας… Και αυτή τη φορά, πάλι ήταν άνισος ο αγώνας… Ο Χρήστος έφυγε μόλις 20 χρονών, χωρίς να προλάβει να χαρεί τα ανέμελα φοιτητικά του χρόνια, να χαρεί την ομορφιά της νιότης του, να ζήσει τη ζωή του έτσι όπως την ονειρευόταν. Στον σύντομο καμβά της ζωής του, όμως, πρόλαβε να νοιώσει τον πόνο και την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας που σκορπίζει στο διάβα της η επάρατη νόσος, η οποία δεν διακρίνει, δεν αναγνωρίζει, δεν αποδέχεται τους πολύχρωμους ανθούς της νιότης, αλλά τους κόβει με μανία χωρίς δεύτερη σκέψη, αδιαφορώντας για τα δάκρυα, τη θλίψη στο βλέμμα, τον πόνο στην καρδιά, αυτών που μένουν πίσω… Ανάμεικτα συναισθήματα, βουβές λέξεις, αδύναμες να περιγράψουν αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους δασκάλους του, το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον… Χρήστο, καλό σου ταξίδι… Θα σε θυμόμαστε παντοτινά. Καλό Παράδεισο να έχεις”.