Συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 57 και 68 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, καθώς και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών.   

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα μας από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), και να μεταφέρουν δύο συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 2.279 γραμμαρίων, καθώς και 220 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι επικίνδυνη και ισχυρή χημική ουσία, και όπως όλα τα ναρκωτικά, είναι ένα δηλητήριο το οποίο πρώτα ενεργεί ως διεγερτικό και στη συνέχεια αρχίζει να καταστρέφει συστηματικά το σώμα. Κατά συνέπεια συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, στα οποία περιλαμβάνονται απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, ψυχωτική συμπεριφορά και πιθανή βλάβη στη καρδιά και τον εγκέφαλο. Δείτε εδώ περισσότερα.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ και 900 λιρών Τουρκίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.