ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής | Το δίκιο πνίγει τους γονείς των μαθητών

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, το δίκαιο αίτημά τους για κάλυψη των κενών του διδακτικού προσωπικού.
90590982_1636959273117839_7926906948484595712_n

Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, οι γονείς των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κομοτηνής, με ανοιχτή επιστολή τους, διεμήνυαν την αξίωσή τους για την αυτονόητη και επιβαλλόμενη κάλυψη των κενών του διδακτικού προσωπικού.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη.
“Προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν!”, διαπιστώνουν με αγανάκτηση οι γονείς, και διερωτώνται: “Μήπως πρέπει να μεταναστεύσουμε;!”.
Ας ελπίσουμε οτι σύντομα το εύλογο αίτημά τους θα εισακουστεί και θα επιλυθεί, διότι πολύ απλά αυτό οφείλει να πράξει η Πολιτεία!
Η ανοιχτή επιστολή των γονέων:                   

“Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας λειτουργείας των σχολείων, και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής σχολάει καθημερινά στις 11:40 π.μ.

Η ώρα αυτή προέκυψε μετά από οχλήσεις δικές μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, και μάλιστα «χαριστικώς», καθώς το εκπαιδευτικό προσωπικό αρκούσε μόνο μέχρι τις 10:45 π.μ., και με την παραίνεση να κάνουμε λίγο υπομονή για τη δεύτερη φάση αναπληρωτών, αφού το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής έχει ελλείψεις σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, Γεωπονίας, κ.ά.

Λοιπόν, έφτασε αυτή η μεγάλη μέρα, και οι αναπληρωτές της δεύτερης φάσης ήρθαν. Μόνο δύο άτομα. Και κανένα σε αυτές τις ειδικότητες. Και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διευθύντριας, δεν μπορούν να καλύψουν επιπλέον ώρες λειτουργείας του σχολείου, συνεπώς τα παιδιά θα εξακολουθήσουν να σχολούν στις 11:40 π.μ.

Τελικά τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους είμαστε β΄ κατηγορίας άνθρωποι για το Ελληνικό Κράτος. Τα παιδιά μας, ούτε λαμβάνουν την εκπαίδευση που δικαιούνται ούτε και έχουν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Αλλά και σε εμάς τους γονείς τους αρνούνται ακόμα και το δικαίωμα-ανάγκη της εργασίας, καθώς είτε θα εργαζόμαστε είτε θα παραλαμβάνουμε τα παιδιά από το σχολείο.

Επιπροσθέτως, το κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο, είναι ακατάλληλο. Δεν έχει τις απαιτούμενες αίθουσες για το πλήθος των μαθητών που φοιτούν και το πλήθος των ειδικοτήτων-μαθημάτων (αν έρχονταν βέβαια κάποτε στο σχολείο). Ο αύλειος χώρος όχι μόνο δεν είναι κατάλληλος, αλλά έναν μήνα από την έναρξη της λειτουργείας του σχολείου, δεν υπάρχει καν αυλόπορτα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood