Από επιτυχία στέφθηκε και το 2ο We Grow Kids Festival Komotini.

Δεκάδες δράσεις και εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον υπαίθριο χώρο πίσω από το Μουσικό Σχολείο, υπό τη ΔΚΕΠΠΑΚ και με τη σύμπραξη αξιέπαινων ενεργών πολιτών και εθελοντών.

Το “We Grow Kids Festibal” Κομοτηνής, ξεκίνησε πέρυσι, όταν οι ιδέες δύο κατοίκων της περιοχής της Νέας Μοσυνούπολης, της Ελευθερίας Κυρέζογλου που μεγάλωσε σε αυτή, και της Χριστίνας Σόφτα που πρόσφατα μετοίκησε εκεί, έγιναν κοινό όραμα και στόχος. Βλέποντας τη δυναμική της περιοχής που ανοικοδομήθηκε ως πρότυπο και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής οικιστικό περιβάλλον, την οραματίστηκαν ως έναν χώρο εποικοδομητικής συνάθροισης πολιτών, ως χώρο εκδηλώσεων, έκφρασης, δημιουργίας και τέχνης.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης που δήλωσε: “Συγχαρητήρια στις συμπολίτισσες που είχαν την ιδέα και εργάζονται με πνεύμα εθελοντισμού για την υλοποίηση αυτού του μοναδικού, εναλλακτικού παιδικού φεστιβάλ. Συγχαρητήρια και στην πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου που πάντα διακρίνει και υποστηρίζει τις εποικοδομητικές προτάσεις. Συγχαρητήρια και σε όσους και όσες συνέπραξαν με μεράκι. Καταθέτω τη δέσμευσή μου για τη συνέχιση, για το μεγάλωμα, για την καθιέρωση αυτής της δράσης”.

Από τη μεριά της η κ. Λιβεριάδου ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τις κυρίες Κυρέζογλου και Σόφτα, καθώς και όλους τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν ακούραστα, και συμπλήρωσε: “Δείχνουμε οτι στην Κομοτηνή μπορούμε να κάνουμε πολλά και μεγάλα πράγματα. Ως ΔΚΕΠΠΑΚ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό το φεστιβάλ, γιατί κυρίως, το αξίζουν και το δικαιούνται τα παιδιά του τόπου μας”. 

Η διοργάνωση πήρε το όνομα We Grow με τη διάθεση να συνυπάρξει σε μια φράση η ιστορία της περιοχής, όπου βρισκόντουσαν οι μπαξέδες των Κομοτηναίων, η παιδική ηλικία των εμπνευστών της που μεγάλωσαν, έπαιξαν και αναπτύχθηκαν εκεί, και η «καλλιέργεια» των δικών τους παιδιών σε ένα περιβάλλον ζωντανό, με ήχους και χρώματα, έκφραση και δημιουργικότητα, απελευθερωμένο από τα «ζιζάνια» της εποχής.

Το «WeGrow Kids Festival» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι χάρη στην εμπιστοσύνη που έδειξε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσας Λιβεριάδου στα πρόσωπά των εμπνευστών και στην οικονομική στήριξη του φεστιβάλ, που οδήγησε στο να υλοποιηθούν οι ιδέες τους.