Ο καταναλωτισμός, παρ’ ότι είναι σύμφυτος με τον άνθρωπο, αφού αφορά τις βασικές και τις λιγότερο βασικές του ανάγκες και του βελτιώνει την καθημερινή του διαβίωση, τις προηγούμενες δεκαετίες γνώρισε μια τεράστια έκρηξη. Η ανθρωπότητα, βγαίνοντας τραυματισμένη μέσα από δύο καταστροφικούς πολέμους τον προηγούμενο αιώνα, θέλησε να ζήσει πιο ειρηνικά και ποιοτικά, με όρους ευημερίας και άνεσης.

Την ανάγκη του ανθρώπου να καταναλώσει υποδαύλισαν και οι μεγάλες εταιρείες που άνθησαν μεταπολεμικά. Οι κατασκευαστικές, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και οι οίκοι μόδας, είναι μερικά μόνο παραδείγματα επιχειρήσεων που προέβαλαν την εικόνα ενός ανθρώπου που προσέχει την εικόνα του, μετακινείται ελεύθερα και δαπανά ποιοτικό χρόνο στον προσωπικό του χώρο.

Καθώς οι ανάγκες του ανθρώπου μέσα στα χρόνια άλλαζαν, ανάλογα μεταβάλλονταν και οι καταναλωτικές του συνήθειες και το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που του προσέφεραν οι εταιρείες. Και ενώ οι απαιτήσεις της ζωής μεγάλωναν, σύντομα ο σύγχρονος άνθρωπος βρέθηκε να έχει έλλειμμα…χρόνου περισσότερο, παρά χρημάτων ή ανέσεων.

Τη λύση σε αυτή τη νέα του ανάγκη ήρθε να καλύψει η ραγδαία άνοδος της τεχνολογίας. Το Διαδίκτυο ήρθε να καλύψει όλον τον πλανήτη με έναν τεράστιο…ιστό, τον Παγκόσμιο Ιστό, μέσω του οποίου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ενημερωθούν, να εργαστούν, να ψυχαγωγηθούν, να κάνουν τέλος πάντων σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί στον φυσικό κόσμο. Δείτε εδώ πληροφορίες για κατασκευή ιστοσελίδων τιμές και δυνατότητες διαφήμισης.

Το εμπόριο, ένας από τους πλέον κινητικούς και ευέλικτους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Σύντομα, δίπλα στα φυσικά καταστήματα, προσφέρθηκε στους καταναλωτές η εναλλακτική των ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops) που τους εξοικονομεί χρόνο χωρίς να κάνει οποιαδήποτε ποιοτική έκπτωση στα προϊόντα.

e-shops: Τα καταστήματα του παρόντος και του μέλλοντοςΑυτή η ψηφιακή εκδοχή της επιχειρηματικότητας και του καταναλωτισμού υπήρξε απότοκο τόσο της παγκόσμιας κυριαρχίας του Διαδικτύου και της εξέλιξης της Πληροφορικής, όσο και της ανάγκης για ένα νέο περιβάλλον αγοράς όπου ο χρόνος είναι χρήμα και ο πελάτης μπορεί να κάνει την επιλογή του μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του άμεσα και γρήγορα και να λάβει το επιθυμητό προϊόν στην πόρτα του σπιτιού του.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, έτσι, έγινε η αγαπημένη συνήθεια των νέων καταναλωτών, αλλά και αρκετών μεγαλύτερων με έφεση στην τεχνολογία που είδαν με πολύ καλό μάτι τις νέες εξελίξεις. Επιπλέον, καθώς οι νεότερες γενιές αποτελούν πλέον «ψηφιακούς ιθαγενείς» και όχι «ψηφιακούς μετανάστες», δηλαδή έρχονται άμεσα σε επαφή με τον ψηφιακό κόσμο και δεν τον μαθαίνουν καθ’ οδόν, ανανεώνουν διαρκώς την πελατεία των ηλεκτρονικών καταστημάτων και σταδιακά διαφαίνεται πως αυτά θα αντικαταστήσουν ή θα συμπορευθούν επί ίσοις όροις με τα φυσικά καταστήματα.

Καθώς, μάλιστα, όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών έρχονται σε άμεση ή έμμεση επικοινωνία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ψηφιακή επιχειρηματικότητα αποκτά ένα ακόμη όπλο για τη διαφήμιση και την προβολή των προϊόντων της, ερχόμενη καθημερινά σε επαφή με εκατομμύρια χρήστες-δυνητικούς πελάτες της. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι γεγονός ότι τα social media ασκούν μεγάλη επιρροή στους χρήστες τους, όπως π.χ. με τα Facebook Ads, διαμορφώνουν τις τάσεις της αγοράς, προτείνουν, προβάλλουν ή απορρίπτουν προϊόντα, και γίνονται έτσι το βαρόμετρο των καταναλωτικών συνηθειών αλλά και των αυριανών αναγκών του καταναλωτικού κοινού.

Και είναι ευτύχημα που η τεχνολογία σήμερα προχωρά με τόσο γρήγορους ρυθμούς ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις, βασικές ή μη, των καταναλωτών που την εμπιστεύονται.

Δείτε περισσότερα για διαφήμιση στο instagram κόστος