Ε.Α.Υ. Ροδόπης: “Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία – Όχι στις προσλήψεις εκτός πανελλαδικών”

"Δεν είναι ορθή η λύση της λειτουργίας αστυνομικών μονάδων εντός του πανεπιστημιακού χώρου".
oppi

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, στην οποία τονίζει:

“Η Ένωσή μας συντάσσεται απόλυτα  με την υπ΄ αριθμ. 200/4/308 χθεσινή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που αφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Μηταράκη για τον τερματισμό των προσλήψεων εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων και την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Αποτελεί διαχρονική θέση. όχι μόνο της δικής μας Ένωσης, αλλά και όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ότι επιβάλλεται να διασφαλιστεί η  πρόσληψη  αστυνομικού προσωπικού αποκλειστικά και μόνο μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων και να συνοδευτεί με τα αναγκαία εκπαιδευτικά προγράμματα τριετούς φοίτησης στην Αστυνομική Ακαδημία, ώστε οι Έλληνες πολίτες να έχουν στην υπηρεσία τους άρτια εκπαιδευμένους αστυνομικούς που με απόλυτο επαγγελματισμό θα μπορούν να ανταποκρίνονται στα κελεύσματα των καιρών.

Το αγαθό της ασφάλειας είναι ένα από τα υπέρτατα αγαθά που προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να το διασφαλίζει και να το διαχειρίζεται με τη σοβαρότητα που αρμόζει και όχι με πρόχειρους πειραματισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Επίσης, με το υπ΄αριθμ. 16/2021 από 23-01-2021 έγγραφό μας, εξαρχής δηλώσαμε τη θέση μας, ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα ώστε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να προστατεύονται και να μη μετατρέπονται σε χώρους ανομίας και παραβατικότητας από «μπαχαλάκηδες» και διάφορους άλλους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλαξης και συστήματος ελεγχόμενης  εισόδου των ατόμων που δικαιολογούν δικαίωμα πρόσβασης στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις εισβάλλουν με δόλιους τρόπους και αφενός καταστρέφουν τη Δημόσια Ελληνική περιουσία, αφετέρου παρεμποδίζουν το δικαίωμα των φοιτητών στη μάθηση και στην παιδεία, αναστατώνοντας την ορθή λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Όμως τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να προστατεύονται με τον ίδιο τρόπο που  προστατεύονται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή από Υπηρεσία φύλαξης που δεν θα πρέπει να σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν θα πρέπει να υπάγεται σε αυτήν, αλλά ούτε να στελεχώνεται από αστυνομικούς.

Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας, και συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση της Ομοσπονδίας μας ότι δεν είναι ορθή η λύση της λειτουργίας αστυνομικών μονάδων εντός του πανεπιστημιακού χώρου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood