Από τις 11 ως τις 15 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ των Βαλκανίων, το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης / Κομοτηνής.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θρακιώτη κιθαριστή και συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη. και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν το Duo Microtonal από την Τουρκία, η Stela Μiteva-Dinkova από τη Βουλγαρία, ο Nikola Montela από την Ιταλία, το περίφημο Flamengo Guitar Duo με τους Σπύρο Τσιώλη και Δημήτρη Μπάρδα, η Κιθαριστική Ορχήστρα Θράκης που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, και οι διεθνούς φήμης σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης (Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και Μιχάλης Σουρβίνος. 

Στη φετινή διοργάνωση, θα συμμετάσχει και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με συναυλία στις 13 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης, όπου θα ερμηνεύσει μεταξύ άλλων και έργα του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Σβυντρίδη.

Στο μεταξύ έχει κυκλοφορήσει ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό του 3ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης / Κομοτηνής 2016, από την «FM Records», και είναι ένα από τα τρία μόνο κιθαριστικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που συναυλίες τους κυκλοφορούν ψηφιακά σε κορυφαίες δισκογραφικές πλατφόρμες!