Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού covid-19 σε πολίτες μέσα από το αυτοκίνητό τους, θα διενεργήσει στην Κομοτηνή ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής. 

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στον χώρο της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς Κομοτηνής όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή, ώστε με τον πλέον λειτουργικό και ασφαλή τρόπο, να πραγματοποιείται η είσοδος και η έξοδος των πολιτών από το σημείο.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, και να έχουν αποστείλει sms με κωδικό 1 στο 13033 για τη μετακίνησή τους.

Ο έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο (drive through rapid tests αντιγόνου covid-19), πιλοτικά δοκιμάστηκε στην Ξάνθη τον Ιούνιο του 2020 και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα με τους πολίτες να δίνουν δείγμα άμεσα χωρίς να βγαίνουν από το όχημά τους. Με τη μέθοδο αυτή δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή για τους πολίτες, οι οποίοι εξυπηρετούνται σε σύντομο χρόνο, που δεν υπερβαίνει τα λίγα λεπτά.