Δριμύ κατηγορώ κατά του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν από τον Ενιαίο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Δριμύ κατηγορώ κατά του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν από τον Ενιαίο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.
ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ 6

Δριμύ κατηγορώ κατά του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, μετά από την απόφασή του να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των Διευθυντών, Προϊσταμένων Τμημάτων και Ειδικών Συνεργατών του Δήμου, εξαπολύει ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, με ανακοίνωσή του η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

“Ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης καταγγέλλει την πρωτοφανή, προκλητική, και αυταρχική, συμπεριφορά του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος «ζήτησε» τις παραιτήσεις όλων των Διευθυντών, Προϊσταμένων Τμημάτων και Ειδικών Συνεργατών.

Όμως, πολύ καλά γνωρίζει, ότι, τους ειδικούς συνεργάτες μπορεί να τους παύσει νόμιμα, ανά πάσα στιγμή, με απόφασή του, όπως και τους αναπληρωτές προϊσταμένων που υπηρετούν με απόφαση δημάρχου. Τους νομίμως τοποθετημένους με απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τους παύσει όπως αυτός το εννοεί.

Μάλιστα, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής, το ανακοίνωσε και δημοσίως και συγχρόνως προχώρησε σε απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους μονίμους συναδέλφους μας στον δήμο Ιάσμου, που προσβάλλουν το ήθος, την τιμή και την επάρκειά τους, απειλώντας τους ταυτόχρονα με απώλεια της θέσης τους αν δεν συμμορφωθούν στις βουλές του! Ενώ, ταυτόχρονα, πέρα από κάθε νομοθετική και συνταγματική πρόβλεψη, δήλωσε ότι από 1/1/2023 θα προβεί μόνος του σε νέες τοποθετήσεις!

Την ώρα που ο δήμος Ιάσμου αλλά και όλοι οι δήμοι της Ροδόπης λειτουργούν με το μισό από το προβλεπόμενο προσωπικό χάρη στην υπερπροσπάθεια και τη συνέπεια των δημοτικών υπαλλήλων, ο δήμαρχος Ιάσμου, αντί να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, προσπαθεί με απαράδεκτα προκλητικό τρόπο και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, να μετακυλήσει τις ευθύνες του στους συναδέλφους μας.

Η επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους συναδέλφους του δήμου Ιάσμου που είναι νομίμως τοποθετημένοι σε θέσεις ευθύνης, τους οποίους καλεί να υποβάλλουν παραιτήσεις, καταδεικνύει περίτρανα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας των αντιλήψεών του για τη διοίκηση του δήμου. Την ίδια στιγμή, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώνει ανακριβώς, ότι οι κριθέντες από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο προϊστάμενοι, είναι μόλις το ¼ του συνόλου, ενώ αυτοί είναι οκτώ (8) επί συνόλου δεκατεσσάρων (14).

Η προσπάθειά του να αποδώσει στον αυταρχισμό του τον χαρακτήρα της «λαϊκής βούλησης» και να αποδώσει στον εαυτό του τον ρόλο του «απελευθερωτή» των δημοτών από την «αιχμαλωσία» στην οποία τους υποβάλλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Καλό θα ήταν, ο δήμαρχος Ιάσμου, πριν εξαπολύσει τα προσβλητικά φληναφήματά του, να είχε φροντίσει για την έγκαιρη εκπλήρωση των δικών του υποχρεώσεων απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου Ιάσμου, χορηγώντας τους τουλάχιστον τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέσα ατομικής προστασίας σε όσους τα δικαιούνται.

Ο σύλλογός μας καλεί τους δημάρχους όλης της χώρας να τοποθετηθούν άμεσα και να μη σιωπήσουν επί των πρωτόγνωρων δημόσιων δηλώσεων και απειλών του δημάρχου Ιάσμου, γιατί κατά τα λεγόμενά του, όσοι από αυτούς «ασχολούνται σοβαρά», έχουν τις ίδιες με αυτόν απόψεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ροδόπης δεν ανέχονται αυταρχικές συμπεριφορές, προσβολές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την επάρκειά τους, και επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους για την προάσπισή τους.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ, όλα τα σωματεία του δημοσίου στη Ροδόπη, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Ροδόπη, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, να καταδικάσουν απερίφραστα τις πρωτοφανείς, απαράδεκτες δηλώσεις, και τις αυταρχικές πρακτικές του δημάρχου Ιάσμου”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood