Δράσεις υποστήριξης χρονίως πασχόντων σε Κομοτηνή και Νέστο

Στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών (καρκινοπαθών, κ.ά.) της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, η "Higher Than Everest" διοργανώνει διττή δράση, την Πέμπτη 7/12 και την Κυριακή 10/12, στον 7o κύκλο του προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
nestos_01

Καλούνται οι πολίτες που έχουν βιώσει είτε προσωπικά είτε ως φροντιστές αλλά ακόμη και ως συμπαραστάτες σε οικογενειακό ή φιλικό βιωματικό επίπεδο την εμπειρία κάποιας χρόνιας νόσου, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Πέμπτης, αλλά και στην ήπιας και θεραπευτικής προσέγγισης δράση της πεζοπορίας και των υπαίθριων δραστηριοτήτων της Κυριακής, που σκοπό έχουν την προαγωγή της ευζωίας ως μέσο πρόληψης και θεραπείας.

Η επαφή με τη φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο “ιατρικό εργαλείο” σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς και συνεχούς υποστήριξης της ευζωίας, με εφαρμοσμένη πλέον στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνο κατάσταση λόγω της νόσησής τους από
οποιαδήποτε μορφή χρόνιας νόσου.

Η δράση της Πέμπτης 7/12 | Καφέ “Λέσχη Κομοτηναίων” | Ώρα 19:00

Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης γύρω από τα οφέλη της επαφής με την φύση, την ένταξη στην
καθημερινότητα της ήπιας έντασης σωματικής άσκησης, την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειων, καθώς και τη γενικότερη προαγωγή της ευζωίας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων καθώς και της μείωσης του στρεσογόνου παράγοντα μέσα από μια νόρμα ζωής που έχει ως κεντρικό άξονα την επαφή με την φύση, την ήπια σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Οι σταδιακές μικρές αλλαγές είναι αυτές που μπορούν να επιφέρουν μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα με απίστευτα ψυχοσωματικά αποτελέσματα στη ζωή μας. Σε ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα και σε κλίμα διάδρασης και αλληλεπίδρασης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, με εισηγήτριες τις: Ουρανία Ματσούκα, Καθηγήτρια Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης | Αθανασία Αποστολίδου, Πτυχιούχος Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και Εθελόντρια στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» σε προγράμματα άσκησης & υγείας | Ματίνα Αλιμούδη, Επαγγελματίας Άσκησης & Υγείας, με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς. Στον συντονισμό της συζήτησης, η Κική Τσακαλδήμη, ορειβάτισσα – ομιλήτρια παρακίνησης, πρέσβειρα ιδεών για την Higher Than Everest. 

Η δράση της Κυριακής 10/12 | Ήπια πεζοπορία στον Νέστο (Γαλάνη/Τοξότες)

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν και να αναζωογονηθούν σε ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα ως προς τη βιοποικιλότητα μέρη της Ελλάδας, με τεράστια οικολογική σημασία. Το μονοπάτι ακολουθεί τον ποταμό Νέστο, άλλοτε σχεδόν δίπλα στην όχθη του και άλλοτε από ψηλά δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει από ψηλά τους μαιάνδρους που σχηματίζονται. Τα τεράστια βράχια δεξιά και αριστερά του ποταμού δημιουργούν ένα φυσικό ηχητικό φράγμα και ένα ονειρικό περιβάλλον. Η παρουσία της Ματίνας Αλιμούδη με την επιστημονικά καταρτισμένη γνώση ως προς την προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς, της Κικής Τσακαλδήμη με την τεράστια εμπειρία στα βουνά και τη μοναδική αλληλεπίδρασή της με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, και της έτερης ομάδας υποστήριξης της “Higher Than Everest”, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μόνο για μια ασφαλή και συναρπαστική δράση που μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία ζωής για τους αμύητους. Η πεζοπορία είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άτομο. Σημείο συνάντησης: ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Ώρα συνάντησης: 10:30 π.μ. Η μετακίνηση προς το σημείο έναρξης της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο. Απαραίτητη η δήλωση συμμέτοχης στο 6974632222 ή στο infohigherthaneverest@gmail.com

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood