Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής από 1 έως και 12 Απριλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει σειρά δράσεων για τα παιδιά, πάντα με άξονα το βιβλίο, που στόχο έχουν να προάγουν τα βασικά του δικαιώματα: στη μόρφωση και στην υγεία, στο να ζει σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς βία και κακοποίηση, αλλά στο να εκφέρει ελευθέρα τη γνώμη του, να ακούγεται και να πληροφορείται.

Έτσι, δίνοντας έμφαση στη ζωντανή επικοινωνία, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, φιλοξενεί στον χώρο της ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες μέσα από μια σειρά θεματικών ενοτήτων:

  • “Ας μιλήσουμε για λέξεις – Όταν οι συγγραφείς μιλούν μέσα από τα έργα τους” / Η συγγραφέας Ανδριάνα Δελέγκου μέσα από μια εκπαιδευτική βιωματική δράση μοιράζεται με τα παιδιά το βιβλίο της «Ο Βρασίδας ο ατσίδας στο διαδίκτυο».
  • “Εκεί που όλοι δυσκολεύονται, εγώ τα καταφέρνω…ακόμα και στον αθλητισμό!” / Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» προβάλει το πνεύμα του Παραολυμπιακού Κινήματος για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.
  • “Όταν η αγάπη περισσεύει…ξεκινάει ο εθελοντισμός” / Εκπρόσωποι από το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, μεταφέρουν το πνεύμα του εθελοντισμού και μιλούν στα παιδιά για  τις πρώτες βοήθειες.
  • “Για έναν ασφαλή κυβερνοχώρο – Για μια ασφαλή πλοήγηση” / Εκπρόσωπος του Κέντρου Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας» δίνει στα παιδιά συνταγές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Κατά το χρονικό διάστημα υλοποίησης των δράσεων, τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Κομοτηνής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

programma 1 12 apriliou page 0001