Δράσεις αποτροπής & αντιμετώπισης της παραβατικότητας των νέων από την ΕΛ.ΑΣ.

"Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο. Κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί για το παιδί του όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ως προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων".
astynomia-anilikoi-via

Αυτό τονίζει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, με την οποία ενημερώνει οτι από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024 υλοποιείται σε όλη τη χώρα δέσμη δράσεων με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 αστυνομικών, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας που εκδηλώνεται μεταξύ νέων. 

Συγκεκριμένα:

  • Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής, υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης από εκπαιδευμένους αστυνομικούς σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων. Στις περιπτώσεις που εκδηλώθηκαν περιστατικά βίας και παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις. Η δράση ήπιας αστυνόμευσης έχει αποτιμηθεί θετικά από τους ανήλικους και τους γονείς τους, οι οποίοι πλησιάζουν τους αστυνομικούς, συνομιλούν μαζί τους και ενημερώνονται για ζητήματα που τους απασχολούν. Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 40.638 έλεγχοι ανηλίκων και πραγματοποιήθηκαν 1.418 προσαγωγές και 500 συλλήψεις ανηλίκων – 50 για ναρκωτικές ουσίες, 40 για κλοπές και διαρρήξεις, 19 για κατοχή όπλων και 13 για σωματικές βλάβες.
  • Παράλληλα, υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της Εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια 1.250 διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά 101.969 άτομα, καθώς και 86 συναντήσεις με Δήμους, ΜΚΟ, αθλητικά σωματεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και λοιπούς φορείς.

Δράσεις αποτροπής & αντιμετώπισης της παραβατικότητας των νέων από την ΕΛ.ΑΣ. Δράσεις αποτροπής & αντιμετώπισης της παραβατικότητας των νέων από την ΕΛ.ΑΣ. Δράσεις αποτροπής & αντιμετώπισης της παραβατικότητας των νέων από την ΕΛ.ΑΣ. Δράσεις αποτροπής & αντιμετώπισης της παραβατικότητας των νέων από την ΕΛ.ΑΣ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood