“ΔΡΑΣΕ για αυτούς!” | Η πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών για βοήθεια αστέγων

"ΔΡΑΣΕ για αυτούς!": Η πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρεις βοήθεια σε άστεγους.
Screenshot_177

Με μια μικρή δική σου πρωτοβουλία, ο συνάνθρωπος που βρίσκεται υπό δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης μπορεί να σωθεί και να χαμογελάσει ξανά.

Μέσω της εφαρμογής συμπληρώνεις ορισμένα στοιχεία και αυτόματα ένα e-mail φτάνει στην αντίστοιχη Αρχή ώστε αυτή με τη σειρά της να αναλάβει την περίθαλψη και την κατάλληλη στήριξη του ατόμου.

Στο e-mail συμπεριλαμβάνεται και η τοποθεσία (GPS) στην οποία δίνει στίγμα ο χρήστης καθορίζοντας την περιοχή που βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός, ώστε να σταλθεί στο αντίστοιχο κέντρο κοινωνικής μέριμνας.

Μέσω της εφαρμογής “ΔΡΑΣΕ για αυτούς” μπορείς άμεσα και εύκολα να ειδοποιήσεις για βοήθεια και έτσι να χαρίσεις ελπίδα στους ανθρώπους που πραγματικά το χρειάζονται.

Την εφαρμογή μπορείς να τη βρεις δωρεάν στον σύνδεσμο https://www.christosapostoloudev.eu/drasegiaautous

Πως λειτουργεί

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Πίεσε το κουμπί + που βρίσκεται πάνω στον χάρτη για να προσθέσεις τον άστεγο που πιστεύεις ότι χρειάζεται βοήθεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δημιουργείται ένα αυτόματο e-mail με τα στοιχεία της τοποθεσίας σας και με τα σχόλιά σας ώστε να σταλθεί στην αρμόδια Αρχή.

Σχετικές πληροφορίες και δήλωση δημιουργού εφαρμογής

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Χρήστο Αποστόλου ο οποίος αναφέρει: «Δυστυχώς υπάρχουν αναμεσά μας συνάνθρωποι που καταλήγουν στον δρόμο, μα ελάχιστοι πια τους παρατηρούν. Παραμένουν “αόρατοι” στη ζωή και χάνονται αβοήθητοι. Αυτοί είναι ο άστεγοι. Άνθρωποι πονεμένοι και εκτεθειμένοι στο κρύο, στη ζέστη, με κλονισμένο πολλές φορές ψυχικό κόσμο, με ελάχιστο κουράγιο, με «σπασμένη» υγεία και με φανερές ή κρυφές επιπλοκές. Ο άνθρωπος που κάποτε προσπέρασες χωρίς να δώσεις σημασία, πλέον μπορεί να είναι νεκρός. Πλέον οι γωνίες των δρόμων μετατράπηκαν σε καταφύγια ανθρώπων. Σύμφωνα με σχετική ερευνά της FEANTSA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αστεγίας και την προώθηση του δικαιώματος της στέγης), που επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η αστεγία εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη, με περισσότερους από 700.000 να αντιμετωπίζουν την έλλειψη στέγης κάθε βράδυ. Στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων η εικόνα των ανθρώπων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στις στοές είναι δυστυχώς οικεία τα τελευταία χρόνια. Η ζωή μπορεί να αποδειχθεί πολύ σκληρή για μερικούς, και οι καταστάσεις που αναγκάζονται να ζήσουν άνθρωποι σαν τον καθένα από εμάς, μοιραίες. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή! Πάρε την πρωτοβουλία και κάνε τη διαφορά!».

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αποστόλου Χρήστο στο capostolouagr@yahoo.com

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood