Αλλάζει το τοπίο των οδικών μεταφορών στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Καβάλας μετά την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή από την Εγνατία Οδό Α.Ε. του οδικού άξονα «Δράμας-Καβάλας», μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

avtokinitodromos dramas kavalas 4Συγκεκριμένα ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι μετά την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (στις 31 Ιανουαρίου), των περιβαλλοντικών όρων για το μήκους 26,2 χλμ τμήμα «Δράμα-Σταυρός», η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα διαθέσει 75 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, για την κατασκευή του μήκους 14,2 χλμ τμήματος «Άγιος Αθανάσιος-Σταυρός», το οποίο είναι ώριμο μελετητικά.

Τούτων δοθέντων, καθίσταται δυνατή η κατασκευή ενός κλειστού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενδιάμεσο διαχωριστικό και συνολικού πλάτους 17 μέτρων, στον οποίο η επιτρεπόμενη ταχύτητα θα φτάνει τα 100 χλμ/ώρα, μειώνοντας έτσι τον χρόνο της διαδρομής Δράμα-Καβάλα, σε δεκαπέντε περίπου λεπτά.