Για το ακριβές πλάνο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης όσον αφορά:
  • την επαναλειτουργία των σχολών του,
  • τα κριτήρια με τα οποία το κάθε Τμήμα θα αποφασίσει το ποια μαθήματα θα διεξάγονται εξ αποστάσεως και ποια δια ζώσης,
  • καθώς και τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα που θα ισχύσουν για όσα μαθήματα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα,
ζήτησαν ενημέρωση από την αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ιδρύματος, καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου, οι πρόεδροι των Συλλόγων Φοιτητών των τμημάτων Πολιτικής Επιστήμης, Νομικής και Οικονομικών Επιστημών, Μίνωας Ράπτης, Κωνσταντίνος Μίγγινας και Αγγελική Σαράντη, αντιστοίχως, σε συνάντηση που είχαν μαζί της.
Συνάμα οι φοιτητές ζήτησαν από την αντιπρύτανη ενημέρωση για τη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων προς και από την πανεπιστημιούπολη, καθώς και για την πληρότητά τους, όπως και για τη συνεχιζόμενη λειτουργία της λέσχης τροφοδοσίας και των εστιών.
ee2a01c8 119140136 3026305967480972 8473901609486978227 nΚοινός παρονομαστής των δύο μερών αποτέλεσε η σαφής θέση αμφοτέρων, ότι “η προστασία της υγείας φοιτητών και διδασκόντων, πρέπει να είναι και είναι, βασικό μέλημα του πανεπιστημίου”.
Τι απάντησε η κ. Γαβριηλίδου
Όσον αφορά την επαναλειτουργία των σχολών και τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, νεότερα αναμένονται από τη Σύγκλητο, που πρόκειται να συνεδριάσει στις 24 Σεπτεμβρίου.
Αναφορικά με τη μετακίνηση των φοιτητών με τα λεωφορεία, θα ισχύσει το 65% της πληρότητας των οχημάτων και θα αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων.
Τέλος, σχετικά με τη λειτουργία της λέσχης και των εστιών, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.