ΔΠΘ: Παράπονα από τους φοιτητές για την ελλιπή ενημέρωση για την Εξεταστική

Στα «τυφλά» η προετοιμασία για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις σε πολλά τμήματα του Πανεπιστημίου.
nomiki3
«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις παρούσες συνθήκες μπορεί να υποστηρίξει αποκλειστικά εξ αποστάσεως εξετάσεις, σύμφωνα με οδηγίες που θα δοθούν περαιτέρω προς τις Σχολές και τα Τμήματα του ΔΠΘ».
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη από τη Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, χωρίς πάντως να δημοσιευθεί στον επίσημο ιστότοπο του Πανεπιστημίου προς ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων και ειδικότερα της φοιτητικής κοινότητας.
Στο διάστημα που ακολούθησε, κάποια από τα τμήματα και τις σχολές, με ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στους ιστοτόπους τους, ενημέρωναν τους φοιτητές τους για την προοπτική να διεξαχθεί εξ αποστάσεως η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου. Κάποια άλλα όμως, δεν προέβησαν ούτε καν σε αυτήν την ενημέρωση. Από τα πρώτα, λίγα ήταν αυτά που παρείχαν επιπλέον λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως οι εξετάσεις, ενώ μόλις ένα τμήμα στην Κομοτηνή, το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, έχει αναρτήσει ήδη το πρόγραμμα της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου-Ιουλίου.
Με αυτά τα δεδομένα, όπως είναι κατανοητό, οι φοιτητές με δυσκολία μπορούν να οργανώσουν το διάβασμά τους και κατ’ επέκταση να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις. Αναπόφευκτα, λοιπόν, εκφράζονται παράπονα και διαμαρτυρίες για την ελλειπή ενημέρωση εκ μέρους του πανεπιστημίου.
Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα σχόλια σε ομάδα φοιτητών της Νομικής Σχολής στο facebook, κάτω από ανάρτηση που περιέχει τη λιτή ανακοίνωση της Σχολής, η οποία εκδόθηκε μόλις την Πέμπτη 28 Μαΐου. Η ανακοίνωση, που προκάλεσε σκωπτικά σχόλια εκ μέρους των φοιτητών, αναφέρει λακωνικά: «Ενόψει των εκτάκτων συνθηκών που διαμορφώνονται από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, η Νομική Σχολή, αφού έλαβε υπ’όψη της τις πρόσφατες σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, τις υποδομές της, τις δυνατότητες φοιτητικής μέριμνας και μεταφοράς των φοιτητών προς το Πανεπιστήμιο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διεξαγωγή των εξετάσεων εαρινού εξαμήνου 2020 εξ αποστάσεως».

ΔΠΘ: Παράπονα από τους φοιτητές για την ελλιπή ενημέρωση για την Εξεταστική

ΔΠΘ: Παράπονα από τους φοιτητές για την ελλιπή ενημέρωση για την Εξεταστική

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood