ΔΠΘ | Οργή φοιτητών για την παρενόχληση φοιτήτριας – Απαιτούν άμεση λήψη μέτρων από την Πρυτανική Αρχή

Πανεπιστημιακοί χώροι που φωτίζονται με μία μόνο λάμπα και φυλάσσονται από έναν μόνο φύλακα!
118249792_995831147532522_4936735874654674419_n

Σε Ψήφισμά του ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, “Οδυσσέας Ελύτης”, τονίζει:

“Την Τετάρτη 22/3 στον χώρο των ΠΡΟΚΑΤ της Παλιάς Νομικής, φοιτήτρια της Κοινωνικής Εργασίας παρενοχλήθηκε έντονα και επιμόνως από άγνωστο άντρα, σχετικά ψηλό και λιγνό, ηλικίας γύρω στα 30, κατά τις οκτώ το απόγευμα, και ενώ η αίθουσα Α΄ των ΠΡΟΚΑΤ ήταν γεμάτη από φοιτήτριες και φοιτητές.

Ο εν λόγω άντρας που παρενόχλησε τη συμφοιτήτριά μας, της μίλησε με χυδαίο τρόπο μέσα στα σκοτάδια στο σημείο που αναφέρθηκε, ενώ η ίδια προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό της αντέδρασε και αυτός τράπηκε σε φυγή.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Κομοτηνής η οποία όμως δεν έδειξε και ιδιαίτερο ζήλο για το περιστατικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον χώρο των ΠΡΟΚΑΤ λειτουργεί μία μόνο λάμπα φωτισμού ενώ η κατάσταση δεν καλυτερεύει στους υπόλοιπους υπαίθριους χώρους της Παλιάς Νομικής όπου ο φωτισμός δεν είναι επαρκής.

Ως προς τη φύλαξη της σχολής υπάρχει μόνο ένας φύλακας που έχει αναλάβει την εποπτεία και τη φύλαξη ολόκληρου του συγκροτήματος, κάτι που αποτελεί αδύνατο για τα δεδομένα του χώρου αλλά και της έκτασης που έχει η Παλιά Νομική.

Την ίδια στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τεράστια έλλειψη φωτισμού σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου – συγκεκριμένα για τα συγκροτήματα της Παλιάς Νομικής – η Πρυτανεία του ΔΠΘ προχωράει έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ «Ενεργειακής Αναβάθμισης», το οποίο περιλαμβάνει και την «αντικατάσταση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης». Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την αντικατάσταση λαμπτήρων που ήδη υπάρχουν, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από πλευράς ΔΠΘ για την τοποθέτηση νέων, προκειμένου να φωτίζεται επαρκώς όλο το συγκρότημα και οι υπαίθριοι χώροι των σχολών.

Τη στιγμή που τίθενται ζητήματα προστασίας, και λόγω του περιστατικού στη συμφοιτήτριά μας, αλλά και άλλων τόσων που έχουν γίνει, βλέπουμε για μια ακόμα φορά η «αναβάθμιση» των σπουδών μας να μη γίνεται με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία συμφοιτήτριά μας και κανέναν συμφοιτητή μας να κινδυνεύει και να ζει με τον φόβο για τη ζωή του. Απαιτούμε το Πανεπιστήμιο ΑΜΕΣΑ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης και προστασίας ώστε καμία γυναίκα ανάμεσά μας να μη χρειαστεί να νιώθει μόνη. Καμία φοιτήτρια και κανένας φοιτητής να μη θυσιάσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, με δικαιώματα στις ασφαλείς σπουδές και τη ζωή!

Απαιτούμε:

  • Να συντηρηθούν όσοι λαμπτήρες υπάρχουν και να εγκατασταθούν καινούριοι σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους – στην Παλιά Νομική, στην Πανεπιστημιούπολη και τις Εστίες – για να ενισχυθεί ο φωτισμός τις βραδινές ώρες.
  • Να ενισχυθεί η φύλαξη των παραπάνω χώρων με τη πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού του Πανεπιστημίου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα και οι Φοιτητικές Εστίες με ιατρικές μονάδες, παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογική υπηρεσία.
  • Να γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι καταγγελίες περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης να παίρνουν άμεσα τον δρόμο της δικαιοσύνης και να αποδίδονται ευθύνες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood