Το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καλείται να καταβάλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Ξάνθης, Βασίλη Τσαουσίδη.
Η παραπάνω υποχρέωση απορρέει από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής στο οποίο είχε προσφύγει ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, όταν ετέθη σε καθεστώς αποχής από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα το 2017.
Στο σημείωμα που ανήρτησε στο facebook, με το οποίο γνωστοποιεί την καταδίκη του ΔΠΘ από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, ο κ. Τσαουσίδης εξηγεί ότι ενώ η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αποχή εκδόθηκε από τον τότε Πρύτανη, Αθανάσιο Καραμπίνη, υπόχρεο να καταβάλει την αποζημίωση για ηθική βλάβη είναι το πανεπιστημιακό ίδρυμα. «Με λίγα λόγια, την ευθύνη για τον πρύτανη που το διοικεί, την αναλαμβάνει το πανεπιστήμιο που τον εκλέγει», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος, μάλιστα, που στο παρελθόν είχε καταγγείλει «πρωτοφανή μεθόδευση κατασκευασμένων κατηγοριών» σε βάρος του, δηλώνει διατεθειμένος να προσφέρει ένα μέρος της αποζημίωσης στη Νομική Σχολή, ως υποτροφία, «εφόσον το πανεπιστήμιο προσωποποιήσει την ευθύνη με αποφάσεις των οργάνων του».
Δοθέντων τούτων, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της διοίκησης του ΔΠΘ, που έχει ως επιλογές, είτε να καταβάλει στον Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής το επιδικασθέν ποσό της αποζημίωσης από το ταμείο του Ιδρύματος, είτε να αποδεχθεί την πρότασή του και να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την προσωποποίηση της ευθύνης, είτε να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.
Δείτε την ανάρτηση του κ. Βασίλη Τσαουσίδη:

#Έγκλημα_και_τιμωρία no 3.Καταδίκη ΔΠΘ για ηθική βλάβη σε βάρος καθηγητή.(απόφαση διοικητικού πρωτοδικείου)Ένας…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Tsaoussidis στις Σάββατο, 23 Μαΐου 2020