ΔΠΘ: Επίτιμη Καθηγήτρια θα αναγορευτεί η Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη

ΔΠΘ: Επίτιμη Καθηγήτρια θα αναγορευτεί η Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη.
ΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην πανεπιστημιούπολη, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης της Άννας Αναστασιάδη-Συμεωνίδη σε Επίτιμη Καθηγήτρια της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

Η Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλά γαλλικά πανεπιστήμια στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, τη Λεξικολογία, τη Λεξικογραφία, την Υπολογιστική Γλωσσολογία, τη Μορφολογία και την Πειραματική Φωνητική.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη μελέτη του λεξιλογίου της νεοελληνικής γλώσσας και ειδικότερα στα φαινόμενα της νεολογίας, του δανεισμού, του σχηματισμού των λέξεων (παράγωγα, σύνθετα), των πολυλεκτικών λεξικών μονάδων, της επιστημονικής ορολογίας, της διδασκαλίας του λεξιλογίου και της μορφολογικής δομής, σε ζητήματα ορθογραφίας, καθώς και στη σύνταξη έντυπων και ηλεκτρονικών λεξικών της νέας ελληνικής.

Από το 1976 έως το 1980 ανέλαβε τον σχεδιασμό της μορφής και της δομής του Λεξικού της Κοινής Νεοελληνικής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (1998) και την εποπτεία της λεξικογραφικής ομάδας. Από το 1991 έως το 2012 συντόνισε πρόγραμμα ανταλλαγών ERASMUS με επτά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια Sorbonne-Paris IV, INALCO στο Παρίσι και στο Παν/μιο Κύπρου. Από το 1998 έως το 2005 υπήρξε Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΠΕΑΕΚ του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ με αντικείμενο τη Διδακτική της Νεοελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας. Επίσης, υπήρξε υπεύθυνη του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για την Ελληνική Γλώσσα στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση, το οποίο συντονίστηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2010-2014) και του προγράμματος πανελλαδικής εμβέλειας «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών», το οποίο συντονίστηκε από το Α.Π.Θ. (2010-2014)

Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει πέντε βιβλία και πάνω από 170 άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων διεθνούς κύρους, ενώ έχει επιμεληθεί 5 συλλογικούς τόμους.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood