ΔΠΘ | e-Διάλεξη με θέμα «Πραγματολογία και διαγλώσσα: ζητήματα γλωσσικής ανάπτυξης των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2»

Η Ειδίκευση Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ σας προσκαλεί στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, στη διαδικτυακή διάλεξη της Καθηγήτριας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυριδούλας Μπέλλα...
spyridoula-mpella

…με θέμα «Πραγματολογία και διαγλώσσα: ζητήματα γλωσσικής ανάπτυξης των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2», την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 18:30.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο εξής:
https://us06web.zoom.us/j/83892116240?pwd=OGFidThXV29wbW5TY29wMDMrdFRVdz09
Meeting ID: 838 9211 6240
Passcode: 440992

Βιογραφικό:

ΔΠΘ | e-Διάλεξη με θέμα «Πραγματολογία και διαγλώσσα: ζητήματα γλωσσικής ανάπτυξης των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2»Η Σπυριδούλα Μπέλλα είναι Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου διδάσκει από το 2001. Σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Reading. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων που ασχολούνταν με τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2/ΞΓ, την αξιολόγηση της ελληνομάθειας και τη σύνταξη Αναλυτικών Προγραμμάτων ποικίλων επιπέδων ελληνομάθειας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στους χώρους της πραγματολογίας, της κοινωνιογλωσσολογίας και της κατάκτησης και διδασκαλίας δεύτερης γλώσσας. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά (Journal of Pragmatics, Multilingua, Pragmatics, Journal of Politeness Research, Contrastive Pragmatics, κ.ά.), καθώς και σε διεθνείς συλλογικούς τόμους και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις της είναι στα βιβλία Κοινωνιογλωσσολογία (Gutenberg, 2022, συνεπιμελήτρια) και  Εισαγωγή στη Γλωσσολογία (Gutenberg, 2022).

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood