Η εκκίνηση του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την υποστήριξη της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και της ΑΦΗΣ Α.Ε. στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης «FOLLOWGREEN», δόθηκε σήμερα με τη διανομή σε σχολεία (δημοτικά, νηπιαγωγεία, ειδικά σχολεία), ειδικών κάδων διαλογής στην πηγή, όπου θα συλλέγονται χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες.

Η σχολική κοινότητα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, και οι μαθητές γνωρίζουν τον ευγενή συναγωνισμό καθώς η επίδοση των σχολείων τους μετριέται σε πόντους οι οποίοι συλλέγονται ανάλογα με τις ποσότητες της ανακύκλωσης που πραγματοποιεί κάθε σχολείο ή με τις δωρεές των μελών της πλατφόρμας, δηλαδή των δημοτών που επίσης μπορούν να συμμετέχουν.

16be53be img 20201110 092859Η επίσημη ανακοίνωση της τελικής κατάταξης των σχολείων θα γίνει μετά τη λήξη του Μαραθωνίου, στην ιστοσελίδα www.followgreen.gr/komotini/contest, όπου όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους.

Για όλα τα θέματα που αφορούν στον Μαραθώνιο, η επικοινωνία γίνεται τηλεφωνικά στο 2130436298 ή με e-mail στο schools@followgreen.gr. Επίσης, πληροφορίες παρέχονται από τους υπεύθυνους για το πρόγραμμα υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής, Νίκη Δερμεντζή και Δήμο Ευτυχιάκο, στο τηλέφωνο 2531022810.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η δημοτική αρχή δια της υπηρεσίας του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή έναρξη και ολοκλήρωση του προγράμματος.