Φωτιά στον Έβρο: Άνοιξαν οι ουρανοί στην περιοχή, εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς η αλλαγή του καιρού θα συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης

Για πέμπτη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με την πύρινη λαίλαπα στον Έβρο, ώστε να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

Και ενώ τα εναέρια μέσα νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος δεν μπορούσαν να σηκωθούν λόγω των καιρικών συνθηκών, ήρθε ένα «δώρο» εξ ουρανού. Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας (25/7), άνοιξαν οι ουρανοί, μία εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς η αλλαγή του καιρού θα συνδράμει στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το συντονιστικό Ελικόπτερο έδωσε το «οκ» και έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις ένα Mi8 και δύο εναέριοι τράκτορες.

Τρομάζει η οικολογική καταστροφή στη Δαδιά

Υπενθυμίζεται ότι η οικολογική καταστροφή στο παρθένο δάσος είναι τεράστια και θα αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση μόλις σβήσουν οι φλόγες.

Το δάσος είναι καταφύγιο για 205 είδη σπάνιων πουλιών, μερικά από τα οποία έχουν εκεί την μοναδική αποικία τους στα Βαλκάνια. Επίσης, σε αυτό το δάσος βρίσκονται πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους.

πηγή