Στον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, δώρισε όλα τα υφαντά – κληρονομιά από τη μητέρα της, η κυρία Κατερίνα Κοτζαμπάση- Ζαφειριάδη.
Η ίδια, με ταπεινότητα και ευγένειά, προέβη στην εν λόγω χειρονομία επισκεπτόμενη τη Στέγη του Συλλόγου, και πραγματοποίησε έτσι μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη στους ανθρώπους του.
Η δωρεά αποτελείται από τρεις γυναικείες φορεσιές, ένα παιδικό σιγκούνι και πολλά άλλα υφαντά, όλα υφασμένα και δουλεμένα με τα χέρια της μητέρας της δωρήτριας. Είναι μάλιστα όλα άψογα συντηρημένα και σε άριστη κατάσταση.
Οι φορεσιές θα προστεθούν στο βεστιάριο του Συλλόγου και θα ντύσουν τα κορίτσια των χορευτικών του. Από τα υφαντά, κάποια θα χρησιμοποιηθούν σε εκδηλώσεις, και τα άλλα θα πάρουν τη δική τους θέση στην έκθεση που υπάρχει στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου.
“Ο Σύλλογός μας διαφυλάττει με σεβασμό όλον αυτόν τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, φορεσιές και παλαιά αντικείμενα καθημερινότητας των προγόνων μας”, σημειώνει συγκινημένος ο Πρόεδρός του, κ. Γιώργος Νάκος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, δε, με ανακοίνωσή του συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά την κ. Κοτζαμπάση-Ζαφειριάδη για αυτή της την ενέργεια στη μνήμη της μητέρας της.

fba34233 img 2621 7e48d076 img 2639 7791d1e4 img 2616 7ac99e96 img 2631