Δώρισε υφαντά-κληρονομιά από τη μητέρα της, στον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων

Η κυρία Κατερίνα Κοτζαμπάση- Ζαφειριάδη.
IMG_2621 - Αντιγραφή
Στον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, δώρισε όλα τα υφαντά – κληρονομιά από τη μητέρα της, η κυρία Κατερίνα Κοτζαμπάση- Ζαφειριάδη.
Η ίδια, με ταπεινότητα και ευγένειά, προέβη στην εν λόγω χειρονομία επισκεπτόμενη τη Στέγη του Συλλόγου, και πραγματοποίησε έτσι μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη στους ανθρώπους του.
Η δωρεά αποτελείται από τρεις γυναικείες φορεσιές, ένα παιδικό σιγκούνι και πολλά άλλα υφαντά, όλα υφασμένα και δουλεμένα με τα χέρια της μητέρας της δωρήτριας. Είναι μάλιστα όλα άψογα συντηρημένα και σε άριστη κατάσταση.
Οι φορεσιές θα προστεθούν στο βεστιάριο του Συλλόγου και θα ντύσουν τα κορίτσια των χορευτικών του. Από τα υφαντά, κάποια θα χρησιμοποιηθούν σε εκδηλώσεις, και τα άλλα θα πάρουν τη δική τους θέση στην έκθεση που υπάρχει στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου.
“Ο Σύλλογός μας διαφυλάττει με σεβασμό όλον αυτόν τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, φορεσιές και παλαιά αντικείμενα καθημερινότητας των προγόνων μας”, σημειώνει συγκινημένος ο Πρόεδρός του, κ. Γιώργος Νάκος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, δε, με ανακοίνωσή του συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά την κ. Κοτζαμπάση-Ζαφειριάδη για αυτή της την ενέργεια στη μνήμη της μητέρας της.

Δώρισε υφαντά-κληρονομιά από τη μητέρα της, στον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων Δώρισε υφαντά-κληρονομιά από τη μητέρα της, στον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων Δώρισε υφαντά-κληρονομιά από τη μητέρα της, στον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων Δώρισε υφαντά-κληρονομιά από τη μητέρα της, στον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood