Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή τους πρώτους 2.800 δήμους από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα λάβουν οικονομική στήριξη, ύψους 15.000 ευρώ ο καθένας, από το πρόγραμμα WiFi4EU.

komotini wifiiΤο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ, επιτρέπει στους δικαιούχους δήμους να παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσια σημεία που βρίσκονται στην επικράτειά τους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία κ.α..

Στην πρώτη πρόσκληση του προγράμματος ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 13.000 δήμοι και όσοι δεν επελέγησαν θα μπορούν να λάβουν μέρος στη δεύτερη πρόσκληση, που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2019.

Οι 2.800 δήμοι, που εξασφάλισαν το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαταστήσουν στις περιοχές τους δίκτυα του WiFi4EU. Η πρόσβαση σε όλα τα hotspot που θα δημιουργηθούν θα είναι δωρεάν, ενώ η λειτουργία τους θα κρατήσει το λιγότερο για τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι στη λίστα με τους 2.800 επιλεγέντες δήμους υπάρχουν 117 ελληνικοί δήμοι, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Κομοτηνής, αλλά και οι γειτονικοί Δήμοι Ξάνθης και Ορεστιάδας.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους 117 ελληνικούς δήμους που επελέγησαν ως δικαιούχοι του προγράμματος WiFi4EU.