Δωρεάν μαζικά rapid covid tests στην Ξυλαγανή και στα Αμάραντα, θα διενεργήσουν συνεργεία του ΕΟΔΥ, με πρωτοβουλία του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών.

Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 10:00–14:00, στον χώρο της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς Ξυλαγανής. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν τα τεστ θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ξυλαγανής.
  • Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες 10:00– 14:00, μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα & Αγροτικό Ιατρείο Αμαράντων (συστεγάζονται). Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν τα τεστ θα πραγματοποιηθούν εντός του Κοινοτικού Καταστήματος.

Ο έλεγχος αφορά στο σύνολο του πληθυσμού του Δήμου, και μπορούν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα της Δημοτικής Ενότητας Σαπών, να υποβληθούν σε τεστ, εφόσον το επιθυμούν.

Ο Δήμος Μαρωνείας–Σαπών υπενθυμίζει στους πολίτες ότι τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους.

Παράλληλα ο Δήμος στοχεύει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την πιθανή λειτουργία μίας πιο μόνιμης δομής διενέργειας rapid tests στην ευρύτερη περιοχή της Ξυλαγανής.