Στην εφάπαξ δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αξίας 546.000 ευρώ, προς το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, προχώρησε η Eurobank, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενίσχυση του δύσκολου έργου των Ελλήνων πυροσβεστών που βρίσκονται με κίνδυνο της ζωής τους στην πρώτη γραμμή για την προστασία των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Κατόπιν πρότασης που διαμόρφωσε η Διοίκηση της Πυροσβεστικής, προσδιορίζοντας κατά προτεραιότητα τις ανάγκες του Σώματος, με το ποσό της δωρεάς αγοράστηκαν:

  • 28 ειδικά βοηθητικά οχήματα τύπου 4×4 crossover.
  • 110 κράνη μοτοσυκλέτας, προστατευτικά θώρακα, ζεύγη γαντιών και επιγονατίδων (ειδικός ατομικός εξοπλισμός μοτοσικλετιστών).
  • 120 ζεύγη ελαστικών επισώτρων μοτοσυκλετών.
  • 110 τζάκετ μοτοσυκλέτας.

Ο εξοπλισμός έχει ήδη παραδοθεί και χρησιμοποιείται από το Πυροσβεστικό Σώμα εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Σε ειδική τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα, εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πυροσβεστικού Σώματος, παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Από την πλευρά της Eurobank παρέστησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Σταύρος Ιωάννου, και ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Marketing Μιχάλης Βλασταράκης. 

3fe2f1e2 ath 3106Αναφερόμενος στη δωρεά της Eurobank ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ευχαρίστησε την τράπεζα κάνοντας λόγο για τη μεγάλη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κοινωνικού της ρόλου: «Ο υγιής ιδιωτικός τομέας αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να παίξει και σήμερα έχουμε αυτή την απόδειξη. Τα βοηθητικά οχήματα και τα μέσα αυτοπροστασίας των πυροσβεστών, που έκανε δωρεά η Eurobank είναι τα εργαλεία μας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, ακόμα αποτελεσματικότεροι, ακόμα πιο χρήσιμοι για την κοινωνία. Να καταστήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους ασφαλείς, γιατί αυτή είναι η αποστολή μας. Ένας πυροσβέστης τραυματισμένος είναι μεγάλη απώλεια, πρωτίστως ανθρώπινη και δευτερευόντως υπηρεσιακή. Αυτός ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, είναι μεγάλη περιουσία και θα μετατραπεί σε δράση για την ασφάλεια των πολιτών».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, τόνισε: «Η χώρα μας έχει πληρώσει σκληρό τίμημα από μεγάλες πυρκαγιές με ανυπολόγιστο κόστος όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και σε ανθρώπινες ζωές. Θεωρούμε ευθύνη μας, απέναντι στην κοινωνία, να συνδράμουμε στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες μας για τη διάσωση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε η Eurobank συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και στη διεθνή προσπάθεια για την υλοποίηση των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων, εντάσσοντας την επενδυτική φιλοσοφία ESG (Environmental, Social, corporate Governance) στη λειτουργία της με σταθερή επιλογή τις 6 Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, υπογράμμισε ότι «η πρωτοβουλία της Eurobank σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, συντελεί σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του Π.Σ.», και πρόσθεσε πως η προσφορά αυτή θα έχει αντίκρισμα και θα συμβάλλει ουσιαστικά στο σκοπό για τον οποίο γίνεται, γιατί «με την παραλαβή των νέων οχημάτων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και στα έμπειρα και γενναία χέρια των Ελλήνων πυροσβεστών θα αποδώσουν τα μέγιστα και θα προστατεύσουν τoυς πολίτες».

27e12a52 ath 3035Στην τελετή παράδοσης, παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος Π.Σ. Χρήστος Λάμπρης και πυροσβεστικοί υπάλληλοι.

Στο τέλος της τελετής επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, προς τους εκπροσώπους της Eurobank.

Η Eurobank υλοποίησε τη συγκεκριμένη δωρεά μέσω του ιδρύματος με την επωνυμία «Ίδρυμα Eurobank EFG για Πρόγραμμα Πυροπλήκτων», το οποίο συνέστησε το 2008 μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία.