Να γίνει επισκέψιμο το οχυρό Ρούπελ – τι κι αν αυτό βρίσκεται…στον νομό Σερρών, δηλαδή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ζήτησε από τη Δράμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” υπέπεσε στη γκάφα αυτή όταν επιχείρησε να παρεκκλίνει από την αοριστολογία που χαρακτηρίζει έως τώρα τον προεκλογικό του λόγο. και να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία της Δράμας.

Για κακή του τύχη όμως, δεν ήταν λίγοι όσοι αντιλήφθηκαν ότι συμπεριέλαβε στην ατζέντα του ένα ζήτημα που απέχει…αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από την Περιφέρειά μας!

Ανάμεσά τους, ο δικηγόρος, πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών νομού Ροδόπης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, Χρήστος Χατζηπέμου, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο την γκάφα του επίδοξου Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Χατζηπέμου αναφέρει:

«Και το…Ρούπελ μέρος της σύνθεσης! Στην από 23/3/2019 ομιλία του στην Δράμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης μιλώντας για την τουριστική ανάπτυξή της, δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι το οχυρό Ρούπελ είναι ανεπίτρεπτα κλειστό! Πράγματι είναι ανεπίτρεπτα κλειστό και δεν φταίει γι’ αυτό ο…Μέτιος! Ας υπομνήσει κάποιος στον φίλο μου τον Χριστόδουλο (ή σε αυτόν που του γράφει τις ομιλίες) ότι το …Ρούπελ βρίσκεται δίπλα στον Προμαχώνα κι ανήκει στο νομό Σερρών! Από την πόλη της Δράμας, απέχει (όπως κι ο Προμαχώνας) στην καλύτερη των εκτιμήσεων, περί τα 120 χιλιόμετρα. Άνω Πορόια και Λίμνη Κερκίνη, ερχόμαστε».

Δείτε τη σχετική αναφορά στο ακόλουθο βίντεο, στο -22:00: https://www.facebook.com/eevros/videos/1924336674355983/