Τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν η νέα Γενικής Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elisabeth Lee, και ο Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, David Burger.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Burger ανέφερε: “Η παρουσίαση ήταν εξαιρετική, ενημερωθήκαμε για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα εν όψει της διαγωνιστικής διαδικασίας στην οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δύο αμερικανικών συμφερόντων κοινοπραξίες. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση και προοπτικές ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων μέσω των οποίων μπορεί να επιτευχθεί η οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. Δεν αρκεί όμως μόνο η τοποθεσία, είναι και η γενικότερη βούληση της κυβέρνησης και της Διοίκησης του Οργανισμού να κάνουν αυτό το πλεονέκτημα της τοποθεσίας, πραγματικότητα. Πέραν της εμπορικής δραστηριότητας που μπορεί να έχει το λιμάνι, μπορεί να λειτουργήσει και για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τη διασφάλιση των νοτιοανατολικών συνόρων της Ευρώπης“.

Ο κ. Χατζημιχαήλ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Έγινε μία αναλυτική παρουσίαση για το μέλλον του λιμένα και την στρατηγική θέση που κατέχει σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία στενή συνεργασία που απορρέει και από τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ που υπογράφηκε πέρυσι, και θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία και στο μέλλον”.