Δύο σημαντικές KYA που αποκαθιστούν χρονίζουσες αδικίες στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Υπογράφηκαν από τoν Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ.κ. Α. Ξανθό και Π. Πολάκη αντιστοίχως, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Γ. Χουλιαράκη.
ΞΑΝΘΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Δύο σημαντικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (KYA) υπογράφηκαν από τoν Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ.κ. Α. Ξανθό και Π. Πολάκη αντιστοίχως, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Γ. Χουλιαράκη, βάζοντας τάξη και αποκαθιστώντας χρονίζουσες αδικίες στο πεδίο της αρμονικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η πρώτη ΚΥΑ αφορά τη συμπλήρωση του οριστικού καταλόγου των 341 Περιφερειακών, Πολυδύναμων και Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας σε όλη την επικράτεια που χαρακτηρίζονται ως “Ιατρεία προβληματικών και άγονων περιοχών”. Η οριστική αυτή ρύθμιση αφορά 433 συγκεκριμένες οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τα ιατρεία αυτά, που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, και αποτελεί οικονομικό κίνητρο για τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία) που διορίζονται σε αυτά. Με τη δημοσίευση της απόφασης τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν σχετικά.

Η δεύτερη ΚΥΑ αφορά την επέκταση χορήγησης της ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών του άρθρου 105 του ν.2071/1992 σε όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης (πλην ιατρών), που υπηρετούν στα παρακάτω τμήματα και ειδικές μονάδες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ: α) Επειγόντων Περιστατικών β) Ακτινοδιαγνωστικό γ) Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων (αξονικός-μαγνητικός) δ) Ακτινοθεραπευτικό ε) Πυρηνικής Ιατρικής στ) Αιμοδυναμικό ζ) Μεταμοσχεύσεων η) Ειδικών Λοιμώξεων θ) Ψυχιατρικά Τμήματα που υποδέχονται τουλάχιστον 30% οξέα περιστατικά ι) Χημειοθεραπείας-Ογκολογίας ια) Τραπεζών γάλακτος ιβ) Προγεννητικού ελέγχου ιγ) Αντιμετώπισης στειρότητας και υπογονιμότητας ιδ) Αιματολογικό εργαστηριακού τομέα ιε) Βιοπαθολογικό, και ιστ) στους εργαζόμενους που ασχολούνται με τη διάλυση κυτταροστατικών και άλλων βιολογικών φαρμάκων. Η ρύθμιση αυτή, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των εργαζόμενων στους παραπάνω κλάδους, αποκαθιστά μια πολύχρονη εργασιακή αδικία στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood