Δύο νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς από τη Ροδόπη, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της υποκριτικής τέχνης, είδαμε να συμμετέχουν στη μεγάλη παραγωγή του OPEN “Κόκκινο Ποτάμι” που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο λόγος, για την μόλις 16 ετών Θώμη Γκόγκου από την Κομοτηνή, και τον 21χρονο Γιώργο Αμούτζα με καταγωγή από τον Ίασμο.

Η Θώμη Γκόγκου ασχολείται με το θέατρο από την παιδική της ηλικία παρακολουθώντας μαθήματα και συμμετέχοντας σε παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου “Επί Σκηνής” της Μυρσίνης Λαντζουράκη. Κατά την αρχική επιλογή ηθοποιών από τον Μ. Μανουσάκη για τους μικρούς ρόλους του σεναρίου, έστειλε το βιογραφικό της και κλήθηκε για κάστινγκ το οποίο έγινε στην Ξάνθη. Και επελέγη. Αρχικά επρόκειτο να παίξει σε μόνο μία σκηνή. Όμως ο κ. Μανουσάκης της έδωσε και δεύτερη σκηνή, και έτσι την είδαμε μέχρι σήμερα σε δύο επεισόδια του σίριαλ, στο 6ο και στο 7ο, ως μία από τις απόφοιτες του Ζάππειου Παρθεναγωγείου Κωνσταντινούπολης, και δεν αποκλείεται να την ξαναδούμε στη συνέχεια. Η Θώμη είναι μαθήτρια της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

Ο Γιώργος Αμούτζας είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “Ίασμος”, με δασκάλους τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και την Πέμη Ζούνη. Έχει κάνει ακόμη σπουδές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία. Συστήθηκε στο θεατρόφιλο κοινό μέσα από το θεατρικό έργο του Thorndon Wilder «Η Μικρή μας Πόλη» στο Θέατρο Λαμπέτη όπου ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας τον επέλεξε για πρωταγωνιστή της παράστασης, κερδίζοντας με την ερμηνεία του κοινό και κριτικούς. Στην τηλεόραση τον πρωτοείδαμε πέρυσι στη σειρά του ΑΝΤ1 «Χωρισμένα παλικάρια». Φέτος συμμετέχει στο «Κόκκινο Ποτάμι», στον ρόλο του Λευτέρη, και τον είδαμε στο 10ο και στο 11ο επεισόδιο. Σύντομα αναμένεται να τον δούμε και σε θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης σε ρόλο-έκπληξη. Ο Γιώργος Αμούτζας ασχολείται επίσης με τη μουσική ενώ είναι και πρωταθλητής ιππασίας.