Με δύο εξαιρετικές εκπομπές αρχίζει να ξετυλίγεται από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής των Ελλήνων.
Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζε­ται σταδιακά και με άλλες ποιοτικές εκπομπές, ενημερωτικού, μορφωτικού, κοινωνικού και πο­λιτιστικού περιεχομένου, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια και πολυφωνία στον θεσμικό ρό­λο, στο κύρος και στην αποστολή της Τηλεόρασης της Βουλής.
Οι δύο εκπομπές που «εγκαινιάζουν» αυτό το Σάββατο το νέο πρόγραμμα, είναι:
  • «Σέ Προσκυνῶ, Γλώσσα»: Κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα, και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ, ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, θα συνομιλεί με τη δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο, Βίκυ Φλέσσα, για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.
  • «Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο»: Η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστρια­κού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας που επηρέ­ασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα, και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ, ενώ θα ολοκληρωθεί σε 54 ωριαία επει­σόδια.