Συνελήφθησαν την Κυριακή στους νομούς Έβρου και Ροδόπης4 αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 37, 32, 31 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 18 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 37 και 31 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σε αγροτική περιοχή του Λουτρού Έβρου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 37χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του. Λίγο πιο κάτω, ακινητοποίησε το όχημα και αποβιβάστηκε ο 31χρονος συνοδηγός, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Τελικά, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 37χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίσθηκε πλησίον του οικισμού Άνθειας και ο 31χρονος συνεργός του, ο οποίος συνελήφθη.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 32χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στη συνέχεια, το όχημα εισήλθε στις Σάπες, όπου ο οδηγός του το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συνελήφθη και ο 29χρονος συνοδηγός, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο διακινητές κατηγορούνται επίσης για αντίσταση και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, καθόσον ο 29χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ ο 32χρονος οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς δίπλωμα.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.