Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε δυναμικά το παρών στη Διεθνή Έκθεση «FRUIT LOGISTICA 2020» για την εμπορία φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τη σήμανση και τη συσκευασία τους, η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin του Βερολίνου από 5 έως 7 Φεβρουαρίου 2020.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας αποτέλεσε μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων τους, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετείχε με δικό της ανεξάρτητο περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί από το σύνολο της ΑΜ-Θ (ΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, Α.Σ. ΣΠΑΡΑΓΓΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ASSOS, ΥΑΚΑ ΙΚΕ, ΑΛΚΥΩΝ ΦΡΟΥΤΑ, ΓΚΟΥΣΤΕΡΑ Α.Ε., Delta Spar ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΓΙΑΣΜΑ Α.Ε.).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δειγματίσουν τα προϊόντα τους, να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους, και μέσω των b2b συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, να συναντήσουν επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες και να συνάψουν συμφωνίες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας έγινε πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίοι γνώρισαν τα ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτισμικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας.

Την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησαν με την παρουσία τους ο κ. Ζιμπίδης Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, ο κ. Καραγιώργης Ανδρέας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα, και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι στήριξαν την παρουσία των τοπικών επιχειρηματιών και τόνισαν ότι η συνεργασία των φορέων με τις παραγωγικές τάξεις όσον αφορά στην προώθηση και προβολή των προϊόντων της περιοχής αποτελεί κοινό στόχο ανάπτυξης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ο οποίος συνομίλησε με τους εκθέτες και ενημερώθηκε για τα ξεχωριστά προϊόντα τους.

Η έκθεση «FRUIT LOGISTICA 2020» αποτελεί τη δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση καθώς και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα παροχών και προϊόντων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση, και να αξιοποιήσουν πλήρως το επιχειρηματικό δυναμικό τους.

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από 3.200 εκθέτες από 130 χώρες, και την επισκέφθηκαν πάνω από 78.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα συνεχίσει να στηρίζει την προβολή του αγροδιατροφικού της τομέα, πιστεύοντας ότι με τη συνεργασία, την ποιότητα και την εντοπιότητα, υπηρετεί τον στόχο για μια βιώσιμη και πράσινη Περιφέρεια.