Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής | Πνευματική & πολιτιστική κυψέλη

22.000 δανεισμούς βιβλίων μετρά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής από την άνοιξη του 2020 οπότε και μεταστεγάστηκε στο διατηρητέο ιστορικό κτίριο της Τσανακλείου Σχολής, ενώ συγχρόνως εξυπηρετεί 150 περίπου αναγνώστες-μελετητές, εβδομαδιαίως.
328756520_764805571738072_3088705796548524555_n
Είναι γεγονός πως τόσο ο χώρος όσο και και η αποστολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έχουν ανέβει επίπεδο, και τούτο αποδεικνύεται από τις αναρίθμητες πολιτισμικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο κληροδότημα του ευεργέτη Νέστορα Τσανακλή. 
“Το καμάρι μας, η πνευματική και πολιτιστική κυψέλη μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, σε ανάρτησή του η οποία έχει ως εξής:
“Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής μεταστεγάστηκε από την αρχή της θητείας μας στο διατηρητέο κτίριο της «Τσανακλείου Αστικής Σχολής». Από την πρώτη στιγμή η κεντρική μας στόχευση είναι να αναδειχτεί η πνευματική υπόσταση του κτιρίου, που επί αιώνες φιλοξένησε στον «κόρφο του» εκπαιδευτικές, φιλανθρωπικές και διοικητικές δράσεις της Κομοτηνής. Κυρίως, όμως, να καταστεί πόλος πολιτιστικής και πνευματικής έλξης για τους κατοίκους του τόπου μας, αλλά και για τους επισκέπτες μας. Έτσι, μέσα από ένα οργανωμένο και λεπτομερώς σχεδιασμένο προγραμματισμό, αναπτύσσουμε μια σειρά από ενέργειες, προκειμένου να προβάλλουμε την ιστορική φυσιογνωμία της Τσανακλείου, να εμπλουτίσουμε και ν’ αναβαθμίσουμε τη λειτουργία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, αλλά και να προσδώσουμε τη διάσταση εκείνη που αρμόζει στο κτίσμα του μεγάλου μας ευεργέτη: τη διάσταση της καθ’ όλα σημαντικής κυψέλης, πνευματικών και πολιτιστικών διεργασιών της Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στον βιβλιοθηκονομικό τομέα εργαζόμαστε με συνέπεια, για να εμπλουτίσουμε τις υπάρχουσες εγγραφές και για να εγγράψουμε νέες. Έτσι, σ’ όλο αυτό το διάσημα της θητείας μας έχουμε 810 βιβλιογραφικές εγγραφές και 3.840 εμπλουτισμούς υπαρχόντων εγγραφών του Καταλόγου της Βιβλιοθήκης μας. Παράλληλα, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση της υπάρχουσας βάσης με αναλυτικότερη λημματοποίηση. Το άρτια εξοπλισμένο και ιδιαίτερης αισθητικής αναγνωστήριό μας φιλοξενεί και εξυπηρετεί σε εβδομαδιαία βάση 150 περίπου αναγνώστες-μελετητές. Το δε δανειστικό κομμάτι κατέχει εξέχουσα θέση στις δράσεις της βιβλιοθήκης μας, καθώς από τη μεταστέγαση της βιβλιοθήκης μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 22.000 δανεισμοί βιβλίων. Όλη αυτή η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης δε θα μπορούσε να καταστεί δυνατή αν δε συνέδραμε στο έργο των μόνιμων υπαλλήλων της ουσιαστικά και καίρια η ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», με τη διεύρυνση του ωραρίου, αλλά και με την παροχή άριστης τεχνογνωσίας και εργασίας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood