Δημοτική Αρχή Κομοτηνής: 2 στάσεις έχουμε στους Υφαντές – Υποτιθέμενη, η “επικίνδυνη”

"Στον οικισμό των Υφαντών υπάρχουν εδώ και δεκαετίες δύο στάσεις λεωφορείων οι οποίες τηρούν όλες τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες προδιαγραφές - Η εν λόγω στάση (σ.σ. στην οποία αναφέρεται ο κ. Κοσουτζής), δεν υφίσταται ούτε θεσμικά, ούτε τεχνικά".
ΣΤΑΣΕΙΣ ΥΦΑΝΤΩΝ

Απαντώντας η δημοτική αρχή σε δημοσίευμα σχετικά με την καταγγελία του Συμβούλου της Κοινότητας Κομοτηνής με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Προοπτικής» του Αντώνη Γραβάνη, Σταύρου Κοσουτζή, για την “επικινδυνότητα της στάσης λεωφορείου στον οικισμό των Υφαντών”, σημειώνει τα εξής:

“Στον οικισμό των Υφαντών υπάρχουν εδώ και δεκαετίες δύο στάσεις λεωφορείων, οι οποίες τηρούν όλες τις απαραίτητες και ενδεδειγμένες προδιαγραφές, και βρίσκονται σε χώρους που δεν εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ασφάλεια όσων στέκονται σε αυτές. Εμείς δε, ως Δημοτική Αρχή, μεριμνούμε διαρκώς για την επαρκή συντήρησή τους. Δύο στάσεις, όπως και στους υπόλοιπους αναλόγου πληθυσμιακού μεγέθους οικισμούς, που επαρκούν πλήρως για να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης μαθητών και κατοίκων των Υφαντών.

Η εν λόγω στάση (σ.σ. στην οποία αναφέρεται ο κ. Κοσουτζής), δεν υφίσταται ούτε θεσμικά, ούτε τεχνικά. Αφενός μεν, γιατί δεν υπάρχει πεζοδρόμιο, αφετέρου δε, γιατί δεν μπορεί να κατασκευαστεί στέγαστρο, λόγω της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου σημείου.

Δημοτική Αρχή Κομοτηνής: 2 στάσεις έχουμε στους Υφαντές - Υποτιθέμενη, η "επικίνδυνη"

Μας προξένησε, λοιπόν, τα εξής εύλογα ερωτηματικά η καταγγελία του κυρίου Κοσουτζή, που δημοσιοποιήθηκε τόσο ευρέως και ηχηρά.

1) Για ποιον λόγο τα παιδιά, που φωτογράφισε ο κύριος Κοσουτζής ως αδιάσειστα τεκμήρια της «αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής για τον δημόσιο κίνδυνο» της στάσης αυτής, δεν τα πάνε οι γονείς τους λίγα μέτρα πιο κει, όπου βρίσκονται οι δύο νόμιμες και ασφαλείς στάσεις λεωφορείων;

2) Γιατί ανακάλυψε τόσο όψιμα μία υποτιθέμενη στάση, που εδώ και δεκαετίες τη χρησιμοποιούν κάποιοι γονείς στον οικισμό αυθαίρετα και προς δική τους ευκολία, προκειμένου να μη διανύσουν λίγα επιπλέον μέτρα από το σπίτι τους ως τη μία εκ των δύο ασφαλών στάσεων;

Μήπως επειδή η πολιτική του ταυτότητα ως μέλος της Παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» του Αντώνη Γραβάνη χρειάζεται παράσημα ηχηρής αντιπολιτευτικής κριτικής;

Όσο δε για τα αιτήματα που θέτει σε σχέση με έργα και παρεμβάσεις στον οικισμό των Υφαντών, πολλά εξ αυτών είναι ήδη ενταγμένα στα ετήσια προγράμματά μας και δρομολογημένα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Όπως για παράδειγμα, ο φωτισμός, η καθαριότητα, οι συντηρήσεις παιδικών χαρών, η αγροτική οδοποιία, η σύνδεση με τον νέο αγωγό βιολογικού – η οποία μάλιστα έχει ανακοινωθεί και δημόσια καθώς είναι ένα έργο που συναρτάται άρρηκτα με την κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου – το μεγάλο έργο αναβάθμισης παιδικής χαράς κ.ά.

Τέλος, για την κατασκευή πεζοδρομίων στους Υφαντές, είναι ένα έργο δρομολογημένο, αφού πρόκειται για δέσμευση προσωπική του ίδιου του Δημάρχου Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, προς τους κατοίκους των Υφαντών”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood