Δήμος Κομοτηνής | Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του βόρειου τμήματος της πόλης

Δημήτρης Καρασταύρου: "Λειτουργούμε με ευθύνη για τον δημότη".
376889251_10224783905649378_1446074881952607997_n
“Αντιπλημμυρική προστασία βόρειου τομέα Κομοτηνής”, είναι ο τίτλος του έργου για το οποίο ο Δήμος Κομοτηνής έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ύψους 1.303.120 ευρώ.
Το έργο
Ο Δήμος Κομοτηνής θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία του βόρειου τομέα της Κομοτηνής και ειδικότερα του πεδίου βολής και της περιοχής του Στρατοπέδου Παράσχου. Στην περιοχή του πεδίου βολής δημιουργείται αποστραγγιστική τάφρος από σκυρόδεμα με μήκος 1.500 μέτρων. Ο άξονας της αποστραγγιστικής τάφρου θα είναι παράλληλος με την οδό της βόρειας παράκαμψης της Κομοτηνής. Σε όλο το μήκος της αποστραγγιστικής τάφρου θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 2 μέτρων, κράσπεδο, και μεταλλικό κιγκλίδωμα για την ασφάλεια των πεζών, με σκοπό την πρόσβαση της τάφρου σε όλο το μήκος της. Στην περιοχή του Στρατοπέδου Παράσχου θα κατασκευαστούν δύο κανάλια από σκυρόδεμα. Το μήκος του καναλιού του τμήματος Α θα είναι 138,40 μέτρα ενώ του καναλιού του τμήματος Β θα είναι 363,30 μέτρα. Για την προστασία των διερχομένων οχημάτων και ανθρώπων θα τοποθετηθεί στο άνω τμήμα και σε όλο το μήκος του καναλιού μεταλλική σχάρα υδροσυλλογής. Στο νοτιανατολικό σημείο της περιοχής υφίσταται φρεάτιο συλλογής στο οποίο θα καταλήγουν τα κανάλια Α και Β. Στη συνέχεια τα όμβρια ύδατα θα παροχετεύονται μέσω του φρεατίου συλλογής προς το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων.
Δήμος Κομοτηνής | Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του βόρειου τμήματος της πόλης
Δημήτρης Καρασταύρου: “Λειτουργούμε με ευθύνη για τον δημότη”
Ο  Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού,Δημήτρhς Καρασταύρου, τονίζει: “Το τελευταίο διάστημα η λέξη “πλημμύρες” φέρνει στο νου μας εικόνες από άλλα μέρη της Ελλάδος που μας γεμίζουν με τρόμο και ανησυχία για το αύριο. Αποδείχτηκε πως ορισμένα φαινόμενα πρέπει να προλαμβάνονται διότι μετά πολύ δύσκολα αντιμετωπίζονται.Η επιστημονική μας ομάδα εργάζεται για το έργο αυτό με κοινωνική ευθύνη και συνέπεια. Λειτουργούμε με ευθύνη για τον δημότη, έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας στη μελέτη, στον σχεδιασμό, στη χρηματοδότηση και στην υλοποίηση των έργων που χρειάζεται ο Δήμος Κομοτηνής. Στις 8 του Οκτώβρη επιδίωξή μας είναι ο συνδημότης να αισθάνεται πως το μέλλον του τόπου μας βρίσκεται σε ασφαλή χέρια που νοιάζονται για τον άνθρωπο, την περιουσία του και την ποιότητα ζωής του“.
Δήμος Κομοτηνής | Το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του βόρειου τμήματος της πόλης
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood