Σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό COVID-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κομοτηνής υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη και τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και Προέδρων των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του Δήμου Κομοτηνής.

Έγινε κατ’ αρχάς ενημέρωση για τα μέτρα που ο Δήμος έχει λάβει ήδη από την έναρξη της κρίσιμης περιόδου, στις σχολικές του μονάδες, τις οποίες έχει προμηθεύσει με επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών και απολυμαντικών ειδών. Επίσης, έχουν ενταθεί και συνεχίζονται οι απολυμάνσεις όλων των κτιρίων των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Ακόμη, ο Δήμος Κομοτηνής τοιχοκόλλησε σε όλα τα κτίρια ευθύνης του ενημερωτικές αφίσες με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης. Υπήρξε επίσης ενημέρωση για τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Υγείας καθώς και οι εποπτευόμενοι από αυτό υγειονομικοί φορείς. Επιπλέον, επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του συνόλου των δομών του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τοπικά κρούσματα του ιού.

Τέλος, αποφασίστηκε η ανακοίνωση σύστασης-οδηγίας προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου που έχουν προγραμματίσει να διοργανώσουν εκδηλώσεις κατά το εορταστικό τριήμερο, για συμμόρφωσή τους με την απόφαση του Υπουργού Υγείας, που διατάσσει τη ματαίωση όλων των μαζικών αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλην την επικράτεια της χώρας.