Ενόψει των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση συνθηκών ψύχους τις επόμενες μέρες, ο Δήμος Κομοτηνής από την Τετάρτη 2/1/2019 έως και την Κυριακή 6/1/2019 θα εφαρμόσει το προβλεπόμενο σχέδιο φιλοξενίας αστέγων στους χώρους του Β΄ ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης/ΚΕΜΕΑ (στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, παραπλεύρως του ξενοδοχείου Ανατόλια). 

Η προσωρινή φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται επί 24ώρου βάσεως, με διαθεσιμότητα επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακων και ότι άλλο χρειαστεί.

Η δράση αφορά και δημότες που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα αντικειμενικά προβλήματα θέρμανσης στα σπίτια τους.

Επίσης η ενέργεια διασυνδέεται με το κέντρο σίτισης του Δήμου, καθώς και με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Υπεύθυνη για τον συντονισμό της δράσης ορίστηκε η προϊσταμένη του Β΄ ΚΑΠΗ, κ. Μαρία Μερέτη, και ως αναπληρώτρια την κ. Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλ: 2531023175).

“Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για την προστασία συνδημοτών μας από δύσκολες συνθήκες που πιθανώς αντιμετωπίσουν”, σημειώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Ιωαννίδου, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Γιάννης Γκαράνης τονίζοντας πως “ο προβλεπόμενος σχεδιασμός δράσης για ανάλογες περιπτώσεις έχει ήδη ενεργοποιηθεί”, καλεί οποιονδήποτε εντοπίσει κάποιον συμπολίτη σε σχετική ανάγκη, να ενημερώσει άμεσα είτε τις (προαναφερθείσες) υπεύθυνες, είτε τον ίδιο είτε τη δημοτική αρχή.