Ενόψει της συνέχισης των καιρικών συνθηκών με κύριο γνώρισμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο Δήμος Κομοτηνής παρατείνει την εφαρμογή του σχεδίου φιλοξενίας αστέγων, από σήμερα Δευτέρα  7/1 έως και την Τετάρτη 9/1.

Η δράση αφορά και δημότες που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα αντικειμενικά προβλήματα θέρμανσης στα σπίτια τους.

Υπεύθυνη συντονίστρια της δράσης έχει οριστεί η υπάλληλος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής, κ.  Μαρία Μερέτη, με αναπληρώτρια την κ. Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310-23175).

Η προσωρινή φιλοξενία των αστέγων γίνεται σε αίθουσα του Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο επί της Γ. Μαρασλή 1 (παραπλεύρως ξενοδοχείου Ανατόλια), επί 24ώρου βάσεως, με διαθεσιμότητα επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακων και ότι άλλο χρειαστεί.

Η ενέργεια είναι συνάμα διασυνδεμένη με το κέντρο σίτισης του Δήμου, καθώς με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

«Συνεχίζουμε να τελούμε σε ετοιμότητα για την προστασία συνδημοτών μας από δύσκολες συνθήκες που πιθανώς αντιμετωπίσουν», σημειώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Ιωαννίδου, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Γιάννης Γκαράνης, τονίζοντας πως «ο προβλεπόμενος σχεδιασμός δράσης για ανάλογες περιπτώσεις παραμένει ενεργοποιημένος δεδομένων των μετεωρολογικών προγνώσεων», καλεί οποιονδήποτε εντοπίσει κάποιον συμπολίτη σε σχετική ανάγκη, να ενημερώσει άμεσα είτε τις (προαναφερθείσες) υπεύθυνες, είτε τον ίδιο είτε τη δημοτική αρχή.