Ολοκληρώθηκε το έργο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» του Δήμου Κομοτηνής το οποίο αξιοποίησε πόρους από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων”.

Συγκεκριμένα, από τον συνολικό  προϋπολογισμό των 450.000 ευρώ του έργου, 389.400 ευρώ προήλθαν από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και 60.600 καλύφθηκαν με ιδία δαπάνη του Δήμου.

Μέσα από το συγκεκριμένο έργο έγιναν εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής 1ο, 2ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο και 13οκαθώς επίσης στο 1οκαι το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Οι εργασίες αφορούσαν κατά περίπτωση: κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, διαμόρφωση αυλής με τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου, διαμόρφωση γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με ελαστική στρώση και διαγράμμιση, τοποθέτηση καινούριων μπασκετών με προστατευτική επικάλυψη με βέλκρο, αλλαγή ταμπλό μπασκετών.

Με τα συγκεκριμένα έργα οι σχολικές αυλές καθίστανται λειτουργικότερες, ασφαλέστερες, αλλάζουν όψη και επιπλέον αποκτούν προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία αλλά και μαθητές ή εκπαιδευτικούς που προσωρινά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε πως “παρά το οξύμωρο της ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε μια χρονική περίοδο που μαθητές και εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τις δημιουργικές κυψέλες, τα σχολεία, λόγω της πανδημίας. την επόμενη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων οι σχολικές αυλές θα περιμένουν τους νεαρούς χρήστες τους να απολαύσουν το παιχνίδι που τόσο στερούνται. Εξάλλου, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πρέπει να θυμηθούμε ότι στον Δεκάλογο των Δικαιωμάτων του Παιδιού περιλαμβάνεται το «Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω», κι αυτός ο χώρος πρέπει να προσφέρεται και στο σχολείο”.

27097a56 dimotiko 8o a2493461 13o dimotiko scholeio 3a9c24d8 10 o dimotiko 89c5b95c 7o dimotiko scholeio b444faa9 1o dimotiko