Δήμος Κομοτηνής: Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές

Δήμος Κομοτηνής: Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές.
13ο Δημοτικό σχολείο

Ολοκληρώθηκε το έργο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» του Δήμου Κομοτηνής το οποίο αξιοποίησε πόρους από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων”.

Συγκεκριμένα, από τον συνολικό  προϋπολογισμό των 450.000 ευρώ του έργου, 389.400 ευρώ προήλθαν από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και 60.600 καλύφθηκαν με ιδία δαπάνη του Δήμου.

Μέσα από το συγκεκριμένο έργο έγιναν εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής 1ο, 2ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο και 13οκαθώς επίσης στο 1οκαι το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Οι εργασίες αφορούσαν κατά περίπτωση: κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ, διαμόρφωση αυλής με τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου, διαμόρφωση γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με ελαστική στρώση και διαγράμμιση, τοποθέτηση καινούριων μπασκετών με προστατευτική επικάλυψη με βέλκρο, αλλαγή ταμπλό μπασκετών.

Με τα συγκεκριμένα έργα οι σχολικές αυλές καθίστανται λειτουργικότερες, ασφαλέστερες, αλλάζουν όψη και επιπλέον αποκτούν προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία αλλά και μαθητές ή εκπαιδευτικούς που προσωρινά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε πως “παρά το οξύμωρο της ολοκλήρωσης των συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε μια χρονική περίοδο που μαθητές και εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τις δημιουργικές κυψέλες, τα σχολεία, λόγω της πανδημίας. την επόμενη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων οι σχολικές αυλές θα περιμένουν τους νεαρούς χρήστες τους να απολαύσουν το παιχνίδι που τόσο στερούνται. Εξάλλου, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πρέπει να θυμηθούμε ότι στον Δεκάλογο των Δικαιωμάτων του Παιδιού περιλαμβάνεται το «Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω», κι αυτός ο χώρος πρέπει να προσφέρεται και στο σχολείο”.

Δήμος Κομοτηνής: Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές Δήμος Κομοτηνής: Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές Δήμος Κομοτηνής: Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές Δήμος Κομοτηνής: Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές Δήμος Κομοτηνής: Ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις σε 9 σχολικές αυλές

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood