Δήμος Κομοτηνής | Ξεκίνησε – για 5η χρονιά – ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

Followgreen 2023-2024.
ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ (3)

Από το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής ξεκίνησε ο φετινός “Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»” σε σχολεία του Δήμου Κομοτηνής.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συστρατεύονται, όπως και όλο το δυναμικό των σχολικών μονάδων που λαμβάνουν μέρος, και συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον με λιγότερα απορρίμματα.

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, Κίμων Λεχούδης, μετέφερε την ικανοποίησή του για την πέμπτη χρονιά λειτουργίας του Σχολικού Μαραθωνίου της Followgreen σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής. «Έχουμε δει ήδη τους καρπούς αυτής της προσπάθειας τα προηγούμενα χρόνια, με τη θερμή ανταπόκριση παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα. Αυτό αποδεικνύεται από τις μονάδες ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ελπίζουμε βέβαια η ευαισθησία της μαθητικής κοινότητας να λειτουργήσει ως παράδειγμα για όλους στον τομέα της ανακύκλωσης, γιατί διαπιστώνουμε καθημερινά ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά δεν πετιούνται καθαρά στον μπλε κάδο, αλλά με σύμμικτα μη ανακυκλώσιμα υλικά».

Για την ορθή διαλογή στην πηγή και τον ρόλο της ανακύκλωσης, γίνεται ενημέρωση σήμερα σε όλους τους μαθητές του Σχολείου, όπως εξήγησε ο υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου, Παναγιώτης Καρακολίδης, εκτιμώντας ότι οι μαθητές θα ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της ανακύκλωσης, καθώς το 2ο Λύκειο λαμβάνει μέρος για πρώτη χρονιά.

Ο Παναγιώτης Λεβέντης, εκπρόσωπος της εταιρίας Followgreen, μετέφερε την ικανοποίησή του για την πέμπτη κατά σειρά χρονιά παρουσίας του Σχολικού Μαραθωνίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και τη συμμετοχή 47 σχολείων από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη φετινή δράση.

Δήμος Κομοτηνής | Ξεκίνησε - για 5η χρονιά - ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Δήμος Κομοτηνής | Ξεκίνησε - για 5η χρονιά - ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Δήμος Κομοτηνής | Ξεκίνησε - για 5η χρονιά - ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

Δήμος Κομοτηνής | Ξεκίνησε - για 5η χρονιά - ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood