Δήμος Κομοτηνής | Υπογράφηκε η σύμβαση ανάπλασης της πλατείας Φαναρίου

Γιάννης Γκαράνης: "Το επόμενο καλοκαίρι το Φανάρι θα έχει μια σύγχρονη πλατεία, προσαρμοσμένη αισθητικά με το φυσικό περιβάλλον της θάλασσας, και ταυτόχρονα φιλόξενη, όπως και οι κάτοικοί του".
pixiz-28-07-2023-09-01-15

Υπογράφηκε, στο γραφείο του Δημάρχου Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, η σύμβαση του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση & βελτίωση της ελκυστικότητας και προσβασιμότητας του κοινόχρηστου χώρου στον οικισμό Φαναρίου”, προϋπολογιμού 385.889,54 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Κομοτηνής και από το “Πράσινο Ταμείο”, και ο  χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής του είναι δώδεκα μήνες από σήμερα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σκοπός του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας δίπλα στο λιμάνι του Φαναρίου, ώστε να διευκολύνεται κάθε είδους δραστηριότητα παρέχοντας άνετη πρόσβαση  και ασφάλεια στους χρήστες της.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι του σχεδιασμού της πλατείας, είναι:

  • η περιμετρική πρόσβαση στην πλατεία από όλους τους πολίτες.
  • η πρόσβαση σε ΑμεΑ, τόσο στο κεντρικό κομμάτι της πλατείας όσο και στις διαμορφωμένες επιφάνειες που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα λόγω της υψομετρικής διαφοράς.
  • η δημιουργία επισκέψιμων και ανοικτών προς τους κατοίκους χώρων στο πλαίσιο της συναναστροφής στον δημόσιο χώρο.
  • η δημιουργία προστατευμένων από την περιμετρική κυκλοφορία οχημάτων, χώρων, όπου αυτό είναι εφικτό.
  • η δημιουργία μόνιμων χώρων αναψυχής και πραγματοποίησης εκδηλώσεων ως μέσο ανάδειξης της πολιτιστικής και τουριστικής κουλτούρας της περιοχής.

Τη σύμβαση συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης και η ανάδοχος του έργου, Κατερίνα Πουρνάρα-Παξινού, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου, και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Δέσποινας Πάσσου.

Ο Δήμαρχος, Γάννης Γκαράνης, δήλωσε: «Υπογράφουμε σήμερα ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη ναυαρχίδα του τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής, το Φανάρι, φροντίζοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του οικισμού αλλά και των χιλιάδων κατά τους θερινούς μήνες επισκεπτών. Δίνουμε έμφαση στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών. Το επόμενο καλοκαίρι το Φανάρι θα έχει μια σύγχρονη πλατεία, προσαρμοσμένη αισθητικά με το φυσικό περιβάλλον της θάλασσας, και ταυτόχρονα φιλόξενη, όπως και οι κάτοικοι του Φαναρίου».

 

Δήμος Κομοτηνής | Υπογράφηκε η σύμβαση ανάπλασης της πλατείας Φαναρίου Δήμος Κομοτηνής | Υπογράφηκε η σύμβαση ανάπλασης της πλατείας Φαναρίου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood