Δήμος Κομοτηνής | Υπεγράφη η σύμβαση του έργου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας οδών της πόλης και οικισμών

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.430.000 ευρώ και έχει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης τους δώδεκα μήνες. 
Screenshot_867

Υπογράφηκε σήμερα 19 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΤΕΒΕ”, Αθανάσιο Πιατίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτρη Καρασταύρου και της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινας Πάσσου, το έργο με τίτλο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδών Δήμου Κομοτηνής».

Το έργο έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας οδών στην περιοχή του Δήμου Κομοτηνής. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενο οδικό δίκτυο και αποσκοπούν στη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και στη μείωση των ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν αγροτικές οδούς στην περιοχή των οικισμών Αιγείρου, Νέας Καλλίστης και Κοσμίου, Βοσπόρου και Παραθεριστικού Οικισμού Αρωγής.

Επίσης θα εκτελεστούν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε δρόμους και πεζόδρομους. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν χαλύβδινοι ιστοί οδοφωτισμού στις οδούς Αισώπου, Πολύμνιας, Πλάτωνος, Εμμανουήλ Παππά, Ανεμώνης και Ηρακλείτου. 

Ειδικότερα το έργο αφορά τις παρακάτω παρεμβάσεις:
  • Οδοφωτισμό περιοχής ΖΕΠ Κομοτηνής.
  • Κατασκευή περιμετρικού δρόμου Αιγείρου για Πόρπη.
  • Κατασκευή κεντρικών δρόμων εντός οικισμού Αρωγής.
  • Ασφαλτόστρωση δρόμου στην έξοδο του οικισμού Κοσμίου.
  • Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου προς τις εγκαταστάσεις της «Δέλτα» στο αγρόκτημα Αιγείρου.
  • Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στο αγρόκτημα Καλλίστης που ενώνει τον δρόμο Καλλίστη-Πόρπη με το παλιό εθνικό δίκτυο Κομοτηνής-Ξάνθης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης: «Υπογράψαμε σήμερα άλλο ένα σημαντικό έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας στον Δήμο μας. Μεριμνούμε διαρκώς για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις στην πόλη και στους οικισμούς μας. Πέρα από τα μεγάλα έργα πνοής που έχουμε εντάξει και των οποίων την υλοποίηση ξεκινάμε, φροντίζουμε και τη διαχείριση της καθημερινότητας με έργα στην οδοποιία και στον οδοφωτισμό, που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας».  

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood