Ο Δήμος Κομοτηνής δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, παρέχει πλέον τη δυνατότητα της ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης (WiFi) στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, www.wifi4eu.eu, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφορά στη στήριξη των Δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi) σε κέντρα δημόσιας ζωής.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος στον Δήμο Κομοτηνής, το ασύρματο δίκτυο εξυπηρετεί εξωτερικούς χώρους, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών, κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος, και τουριστικά σημεία.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες, και η πληροφόρηση των επισκεπτών.

10c3d0d4 dimarcheio agalma vizyinoy 1Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών tablet, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, όταν είναι εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας, στους παρακάτω χώρους:

  1. Στο Δημαρχείο της πόλης (δύο σημεία πρόσβασης εντός κτιρίου και ένα σημείο πρόσβασης εξωτερικά).
  2. Στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής/κτίριο νομαρχίας (πέντε εξωτερικά σημεία πρόσβασης).
  3. Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής (τέσσερα εξωτερικά σημεία πρόσβασης).
  4. Στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου/Θρακικό Ωδείο (δύο εξωτερικά σημεία πρόσβασης).
  5. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (ένα σημείο πρόσβασης εντός κτιρίου και δύο σημεία πρόσβασης εξωτερικά).
  6. Στην Πλατεία ΧΕΝ (ένα εξωτερικό σημείο πρόσβασης).
  7. Στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (ένα εξωτερικό σημείο πρόσβασης).

Στα σημεία αυτά οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το όνομα δικτύου (SSID) WIFI4EU, στη συνέχεια επιλέγουν το «Είσοδος-Login» στην αρχική οθόνη πρόσβασης (captive portal), και μπορούν να κάνουν ελεύθερα χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o Δήμος Κομοτηνής, ως δικαιούχος του έργου, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού, 15.000 ευρώ. Έτσι, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης. Στόχος του Δήμου είναι στο άμεσο μέλλον να προστεθούν και νέα σημεία.