Δήμος Κομοτηνής: Δωρεάν WiFi σε 19 σημεία της Κομοτηνής

Στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU - Στόχος του Δήμου είναι στο άμεσο μέλλον να προστεθούν και επιπλέον σημεία.
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΙΖΥΗΝΟΥ (1)

Ο Δήμος Κομοτηνής δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, παρέχει πλέον τη δυνατότητα της ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης (WiFi) στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, www.wifi4eu.eu, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφορά στη στήριξη των Δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi) σε κέντρα δημόσιας ζωής.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος στον Δήμο Κομοτηνής, το ασύρματο δίκτυο εξυπηρετεί εξωτερικούς χώρους, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών, κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος, και τουριστικά σημεία.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες, και η πληροφόρηση των επισκεπτών.

Δήμος Κομοτηνής: Δωρεάν WiFi σε 19 σημεία της ΚομοτηνήςΜε τη χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών tablet, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, όταν είναι εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας, στους παρακάτω χώρους:

  1. Στο Δημαρχείο της πόλης (δύο σημεία πρόσβασης εντός κτιρίου και ένα σημείο πρόσβασης εξωτερικά).
  2. Στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής/κτίριο νομαρχίας (πέντε εξωτερικά σημεία πρόσβασης).
  3. Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής (τέσσερα εξωτερικά σημεία πρόσβασης).
  4. Στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου/Θρακικό Ωδείο (δύο εξωτερικά σημεία πρόσβασης).
  5. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (ένα σημείο πρόσβασης εντός κτιρίου και δύο σημεία πρόσβασης εξωτερικά).
  6. Στην Πλατεία ΧΕΝ (ένα εξωτερικό σημείο πρόσβασης).
  7. Στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (ένα εξωτερικό σημείο πρόσβασης).

Στα σημεία αυτά οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το όνομα δικτύου (SSID) WIFI4EU, στη συνέχεια επιλέγουν το «Είσοδος-Login» στην αρχική οθόνη πρόσβασης (captive portal), και μπορούν να κάνουν ελεύθερα χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o Δήμος Κομοτηνής, ως δικαιούχος του έργου, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού, 15.000 ευρώ. Έτσι, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης. Στόχος του Δήμου είναι στο άμεσο μέλλον να προστεθούν και νέα σημεία.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood