Δήμος Κομοτηνής: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι

Επίσης, μεταξύ άλλων, καταργείται το τέλος τέλεσης πολιτικού γάμου, και μειώνονται 40% τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς.
8f234a1e-120594097_1456227014767506_1734816835440671866_n-696x522
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, και στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάρτισης του προϋπολογισμού του έτους 2021, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής να στηρίξει τους δημότες στην τρέχουσα δύσκολη περίοδο, μέσω μειώσεων αλλά και κατάργησης δημοτικών τελών.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομοφώνως να ισχύσουν τα εξής:
1) Σε όλα τα δημοτικά τέλη – ακολουθώντας την πάγια τακτική των τελευταίων ετών – δεν επιβάλλεται καμία αύξηση.
2) Στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τα οποία διέπονται από την αρχή του ειδικού προορισμού των εσόδων και διατίθενται υποχρεωτικά για την κάλυψη της δαπάνης της υπηρεσίας για την οποία έχουν επιβληθεί, δεν γίνεται καμία αύξηση. Έτσι, η αύξηση την οποία επιβάλει για μια ακόμη χρόνια η ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Ε., απορροφάται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο και δεν μετακυλίεται στους δημότες, μια και η πολιτική της δημοτικής αρχής για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της υπηρεσίας καθαριότητας, έχει θετικό αποτέλεσμα.
3) Στην κατηγορία των τελών καθαριότητας και φωτισμού, για πρώτη φορά απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών οι κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες εκτός οικισμών, σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 €, ενώ για εισόδημα από 20.001 € έως 60.000 € γίνεται έκπτωση 50%. Συνεχίζεται, δε, για άλλη μια χρονιά, η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, των μη ηλεκτροδοτούμενων και μη χρησιμοποιούμενων ακινήτων, καθώς και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
4) Καταργείται το τέλος τέλεσης πολιτικού γάμου.
5) Τα τέλη και τα πρόστιμα κοινοχρήστων χώρων και εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, μειώνονται κατά 40%, μετά και από πρόταση επτά επαγγελματικών σωματείων. Η έκπτωση αυτή έρχεται σε συνέχεια δύο προηγούμενων εκπτώσεων, συνολικού ποσοστού 25%. “Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί ζημίες εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Με τη σημερινή απόφαση μιλάμε για συνολική μείωση των εν λόγω τελών μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια, κατά 65%” σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.
“Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής αποφάσισε ομόφωνα την μείωση 40% των τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων και του τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς για το 2021, έπειτα από πρόταση επαγγελματικών σωματείων. Η νέα οικονομική πραγματικότητα που έχει επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας, οδήγησε σε κατάρρευση εσόδων τους επιχειρηματίες και η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως στόχο την στήριξη τους, καθώς αποτελούν σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας”, ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης “Σύμπραξη Προοπτικής”, Αντώνης Γραβάνης.
“Επίκαιρο τελικά το ερώτημα που θέσαμε προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, προ της συνεδριάσεώς του, σχετικά με την μείωση των ανταποδοτικών εσόδων των Δήμων λόγω οικονομικής κρίσης, που για μεν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι απώλειες ανέρχονται στα 143 εκατομμύρια ευρώ, για δε την ΚΕΔΕ είναι πολλαπλάσιες. Εισακούοντας το αίτημα της ΟΕΒΕΣ για στήριξη των επαγγελματιών και της τοπικής αγοράς, μειώσαμε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς κατά 40%”, δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή”, Ελένη Λαφτσή.
Την πρόταση για αυξημένη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων και εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, υπέβαλλαν δια του Προέδρου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και δημοτικού συμβούλου Ανέστη Βαφειάδη, τα σωματεία:
  • Μικροπωλητών λαϊκών αγορών “Οι Διόσκουροι”.
  • Εμπόρων σιδηρικών-χρωμάτων-υδραυλικών.
  • Ζαχαροπλαστών και μπουγατσοποιών.
  • Ζυθεστιατόρων και γαλακτοπωλών.
  • Καταστηματαρχών ένδυσης & υπόδησης.
  • Καφεποτοπωλών.
  • Οπωροπωλών & λαχανοπωλών.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood