Δήμος Ιάσμου: Ξεκίνησε το φιλόδοξο “project” καλλιέργειας Μύρτιλου

Ενημερωτικές ημερίδες για την καλλιέργεια μύρτιλου (blueberry), διοργάνωσε ο Δήμος Ιάσμου σε συνεργασία με την εταιρεία «ΥΑΚΑ ΙΚΕ», δίνοντας έτσι το έναυσμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος ευρείας καλλιέργειας του προϊόντος στην περιοχή.
fca586d5-6a6d-4d9f-a5e1-67a39df2a777
Ενημερωτικές ημερίδες για την καλλιέργεια μύρτιλου (blueberry), διοργάνωσε ο Δήμος Ιάσμου σε συνεργασία με την εταιρεία «ΥΑΚΑ ΙΚΕ», στην Κοινότητα Ασωμάτων και στο Δημαρχείο Ιάσμου, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την υλοποίηση του εγχειρήματος ευρείας καλλιέργειας του προϊόντος στην περιοχή.
Απώτερος σκοπός της δημοτικής αρχής, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, είναι να καταστήσει τον Δήμο Ιάσμου ως τον Νο1 πανελλαδικά στην παραγωγή του συγκεκριμένου φυτού που συγκαταλέγεται στις φυτικές “υπερτροφές”.
Όπως τόνισε ακόμη ο δήμαρχος, στόχος είναι μέσα στην επόμενη τριετία να καλλιεργούνται στην περιοχή 200-250 στρέμματα, ενώ ο Δήμος προτίθεται να εκμισθώσει δημοτικές εκτάσεις σε προσιτές τιμές, να παρέχει δενδρύλλια μύρτιλου και εναλλακτικών καλλιεργειών συνολικής αξίας 10.000 €, και να στηρίξει την άρδευση
Τηρώντας τους περιορισμούς που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτό χώρο και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτές δεν ξεπέρασε τα πενήντα άτομα.

Δήμος Ιάσμου: Ξεκίνησε το φιλόδοξο "project" καλλιέργειας ΜύρτιλουΔήμος Ιάσμου: Ξεκίνησε το φιλόδοξο "project" καλλιέργειας Μύρτιλου Δήμος Ιάσμου: Ξεκίνησε το φιλόδοξο "project" καλλιέργειας Μύρτιλου Δήμος Ιάσμου: Ξεκίνησε το φιλόδοξο "project" καλλιέργειας Μύρτιλου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood