Επικροτεί η παράταξη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιάσμου “Δημοκρατική Συνεργασία” την απόφαση του δημάρχου Οντέρ Μουμίν να διαθέσει τους επόμενους δύο μήνες το 50% της αντιμισθίας στου στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ωστόσο προτείνει τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του τοπικού μετώπου απέναντι στον ιό. Συγχρόνως, καλεί να πράξουν το ίδιοι και οι αντιδήμαρχοι, οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου, αλλά και κάθε εκλεγμένος σύμβουλος που αμείβεται από τον Δήμο.

Η ανακοίνωση της “Δημοκρατικής Συνεργασίας”:

“Ως παράταξη, και ακολουθώντας πάντα την επιλογή μας να κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό του τόπου, επικροτούμε την πρωτοβουλία του δημάρχου να δώσει για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Πιστεύουμε όμως ότι τα χρήματα αυτά θα πρέπει να δοθούν όχι στον ειδικό κρατικό λογαριασμό, αλλά για την ενίσχυση σε τοπικό επίπεδο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας: Είτε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, είτε στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, για την αγορά γαντιών και μασκών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είτε στα δημοτικά ταμεία προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι δράσεις (απολύμανση κ.λπ.) σε κάθε οικισμό του Δήμου Ιάσμου.
Τέλος, θα θέλαμε να προτείνουμε την ενέργεια του δημάρχου να μιμηθούν και οι αντιδήμαρχοι, οι ειδικοί συνεργάτες, αλλά και κάθε εκλεγμένος σύμβουλος που αμείβεται από τον Δήμο”.