Δημήτρης Χαρίτου: “Στόχος της κυβέρνησης είναι να κατεδαφίσει ότι κατακτήθηκε την τελευταία πενταετία”

"Ανάπτυξη μπορεί να γίνει, αν όμως δεν έχει ως κρίσιμο παράγοντα και στο επίκεντρό της τον κόσμο της εργασίας, η ανάπτυξη αυτή δεν θα είναι ούτε δίκαιη, ούτε βιώσιμη".
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στο δημαρχείο Κομοτηνής, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, συμμεριζόμενος “τις ανησυχίες του κόσμου της εργασίας με αφορμή τις ρυθμίσεις που έρχονται με το κατ’ επίφαση «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Δημήτρης Χαρίτου: "Στόχος της κυβέρνησης είναι να κατεδαφίσει ότι κατακτήθηκε την τελευταία πενταετία"“Ανάπτυξη μπορεί να γίνει, αν όμως δεν έχει ως κρίσιμο παράγοντα και στο επίκεντρό της τον κόσμο της εργασίας, η ανάπτυξη αυτή δεν θα είναι ούτε δίκαιη, ούτε βιώσιμη”, τόνισε, και συμπλήρωσε: “Από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις άγριες διαθέσεις της για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Με αιφνιδιαστικές αποφάσεις και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ακύρωσε μια σειρά ρυθμίσεων που προστάτευαν τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην εργασία, όπως τον βάσιμο λόγο απόλυσης που έβαζε φραγμό στις αυθαίρετες απολύσεις, και την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες”. Πρόσθεσε, δε, πως “με το νέο νομοσχέδιο οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, επιβεβαιώνονται, γιατί με τις ρυθμίσεις αυτές προωθεί την πλήρη αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ουσιαστικά την κατάργηση του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία. Σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει στους εργαζόμενους καμία αμφιβολία ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κατεδαφίσει ότι είχε κατακτηθεί την τελευταία πενταετία και να επαναφέρει τις καταστροφικές συνταγές των μνημονίων που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και οδήγησαν την οικονομία στην ύφεση”. Καταλήγοντας, υπογράμμισε: “Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις προσωρινές δυσκολίες και τα προβλήματα στις κινητοποιήσεις, αυτές οι πρώτες διαμαρτυρίες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν απαθείς απέναντι σε πολιτικές που θέλουν να κατεδαφίσουν τα δικαιώματά τους, αλλά θα υπερασπιστούν τις κατακτήσεις και θα διεκδικήσουν την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood