Κατασβέστηκε μετά από ώρες η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή Μίσχου–Πετρωτών του Δήμου Ιάσμου.

Η φωτιά κατέκαψε περίπου 25 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν εξήντα πυροσβέστες με είκοσι πυροσβεστικά οχήματα, ένα ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη τύπου PZL και δύο αεροσκάφη τύπου Canadair.

Επιπλέον στην επιχείρηση συνέδραμαν ο Δήμος Ιάσμου, η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ροδόπης, η Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και απλοί πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρξει προληπτικές περιπολίες.

Επί τόπου βρέθηκε και ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου“Σε μια δύσκολη στιγμή για την περιοχή μας, βρέθηκα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μια πολύ δύσβατη περιοχή, στον οικισμό του Μίσχου του Δήμου Ιάσμου, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων μπορούσε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις”, ανέφερε και σημείωσε: “Χάρη στην κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου και των εθελοντών, έγινε κατορθωτό αργά το απόγευμα να ελεγχθεί πλήρως η πυρκαγιά. Έκδηλη ήταν η ανησυχία των κατοίκων για το ενδεχόμενο να επεκταθεί η φωτιά με καταστροφικές συνέπειες για τον ίδιο τον οικισμό, αλλά ευτυχώς είχαμε αίσιο τέλος”. Ο κ. Χαρίτου συνεχάρη “τους άνδρες της πυροσβεστικής, τους εθελοντές, που επιχείρησαν με αυτοθυσία για πολλές ώρες, δείχνοντας πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος τους, ενώ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο αναγκαία είναι η επάρκεια της χώρας μας σε αεροπλάνα κατάσβεσης τύπου Canadair”.
Δημήτρης Χαρίτου: "Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Μίσχο" Δημήτρης Χαρίτου: "Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Μίσχο" Δημήτρης Χαρίτου: "Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Μίσχο" Δημήτρης Χαρίτου: "Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Μίσχο"