Εν όψει της πρώτης επίσημης παρουσίασης της πορείας προς την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και με τη σύμπραξη του Υπουργείου Υγείας, ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρης Χαρίτου, με δήλωσή του αφενός εξαίρει το ΙΣΝ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αφετέρου υπενθυμίζει με νόημα πως πρόκειται για έργο που “αποτέλεσε όραμα και αίτημα δεκαετιών για τον τόπο μας” και που “πολλοί στο παρελθόν εξήγγειλαν αλλά δεν πραγματοποίησαν”, ενώ συγχρόνως καταθέτει το προσωπικό του δυναμικό “παρών” στις εκλογές της 7ης Ιουλίου “για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” η οποία “θα συνεχίσει να έχει σε βασική προτεραιότητα τη δημόσια Υγεία”, όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαρίτου:

Μόνο αισθήματα ικανοποίησης και ελπίδας μπορεί να νοιώσει κανείς από την παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Όλα βεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Με σταθερά βήματα ξεκίνησε, υλοποιείται, και σήμερα πλέον παίρνει σάρκα και οστά, ένα έργο που αποτέλεσε όραμα και αίτημα δεκαετιών για τον τόπο μας.

Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που χάριν της δικής του δωρεάς θα έχουμε σε πολύ λίγα χρόνια ένα από τα πιο σύγχρονα δημόσια Νοσοκομεία.

Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ τη σημερινή κυβέρνηση – και προσωπικά τον Πρωθυπουργό – για την απόφασή του να επιλεγεί η Κομοτηνή για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου από τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος στον χώρο της Υγείας.

Νέου Νοσοκομείου, του οποίου την ανέγερση πολλοί στο πρόσφατο παρελθόν εξήγγειλαν, αλλά δεν πραγματοποίησαν.

Άλλωστε, το έμπρακτο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας, αποτυπώνεται στην ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Στη σημαντική ενίσχυσή του με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση κρίσιμων μονάδων για τη λειτουργία του, καθώς και του εξοπλισμού του.

Όλα αυτά, μαζί με την ίδρυση των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας σε Ίασμο και Σάπες, αποτελούν τα εχέγγυα ότι πράγματι για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η δημόσια υγεία θα συνεχίσει να αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Σ΄αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη χώρα και τον τόπο μας, είμαι έτοιμος να προχωρήσουμε μαζί και να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις 7 του Ιούλη!”.